Overslaan en naar de inhoud gaan

Graef ontmoette Maradona: 'Ik dacht, dit is een grap'

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 19:16

Maurice Graef denkt de dag na het overlijden van Diego Maradona terug naar 8 augustus 2017.

Toen ontmoette hij de wereldster op de velden van Voetbalclub bij de Brug in Mierlo.

Clinic
De bedoeling was dat Graef een clinic zou verzorgen samen met Diego Maradona. "Ik dacht, dit is een grap. Maar het was echt waar. Uiteindelijk, op de dag zelf, gaf ík de clinic en bezocht hij de clinic een paar minuten."

FC Fujairah
Maradona was toen trainer van FC Fujairah dat een trainingskamp in Mierlo had belegd. "Eerst kwamen er veel bodyguards het veld op en daarna kwam Maradona. Eigenlijk wildehij alweer meteen vertrekken. Ik vroeg hem om een balletje te trappen en toen kwam de voetballer in hem weer naar boven. Daar raakte hij enthousiast van en bleef hij wat langer."

1986
Graef was altijd al fan van Maradona. "In 1986 heb ik 's nachts de wekker gezet als Maradona moest spelen op het WK in Mexico. Hij was echt een baas, Cruijff was ook een baas, Messi is een goede voetballer maar geen baas." Het grote verdriet in Argentinië doet Graef wel wat. "Ik vind dat mooi, Ik wilde dat wij dat hier net iets meer hadden, het groots eren van de sterren. Als ik die beelden zie krijg ik kippenvel."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen