Overslaan en naar de inhoud gaan

Graef ontmoette Maradona: 'Ik dacht, dit is een grap'

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 19:16

Maurice Graef denkt de dag na het overlijden van Diego Maradona terug naar 8 augustus 2017.

Toen ontmoette hij de wereldster op de velden van Voetbalclub bij de Brug in Mierlo.

Clinic
De bedoeling was dat Graef een clinic zou verzorgen samen met Diego Maradona. "Ik dacht, dit is een grap. Maar het was echt waar. Uiteindelijk, op de dag zelf, gaf ík de clinic en bezocht hij de clinic een paar minuten."

FC Fujairah
Maradona was toen trainer van FC Fujairah dat een trainingskamp in Mierlo had belegd. "Eerst kwamen er veel bodyguards het veld op en daarna kwam Maradona. Eigenlijk wildehij alweer meteen vertrekken. Ik vroeg hem om een balletje te trappen en toen kwam de voetballer in hem weer naar boven. Daar raakte hij enthousiast van en bleef hij wat langer."

1986
Graef was altijd al fan van Maradona. "In 1986 heb ik 's nachts de wekker gezet als Maradona moest spelen op het WK in Mexico. Hij was echt een baas, Cruijff was ook een baas, Messi is een goede voetballer maar geen baas." Het grote verdriet in Argentinië doet Graef wel wat. "Ik vind dat mooi, Ik wilde dat wij dat hier net iets meer hadden, het groots eren van de sterren. Als ik die beelden zie krijg ik kippenvel."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen