Overslaan en naar de inhoud gaan

Graanoogst gaat mis: korenveld in lichterlaaie in Kessel-Eik

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 16:32

In Kessel-Eik heeft een grote brand gewoed op een korenveld.

De brand brak rond 16:00 uur uit aan de Spurkt. Een combiner, gebruikt om graan te oogsten, is door de brand ook verloren gegaan.

Combine
De brand was rond 17:30 uur onder controle. Het vuur sloeg snel om zich heen: een gebied van 100 bij 200 meter moet als verloren worden beschouwd. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Er staan nog twee tankautospuiten klaar om in te grijpen als het vuur weer oplaait.

Graanoogst
Een combine was bezig met de graanoogst toen de brand ontstond. Een woordvoerster van de brandweer zegt dat er een relatie is tussen het voertuig en de brand op het droge veld, maar de precieze oorzaak is nog niet bekend. "Was de brand eerst in het veld, of is de combiner oorzaak van de brand?", zegt de woordvoerster.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen