Overslaan en naar de inhoud gaan

Graanoogst gaat mis: korenveld in lichterlaaie in Kessel-Eik

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 16:32

In Kessel-Eik heeft een grote brand gewoed op een korenveld.

De brand brak rond 16:00 uur uit aan de Spurkt. Een combiner, gebruikt om graan te oogsten, is door de brand ook verloren gegaan.

Combine
De brand was rond 17:30 uur onder controle. Het vuur sloeg snel om zich heen: een gebied van 100 bij 200 meter moet als verloren worden beschouwd. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Er staan nog twee tankautospuiten klaar om in te grijpen als het vuur weer oplaait.

Graanoogst
Een combine was bezig met de graanoogst toen de brand ontstond. Een woordvoerster van de brandweer zegt dat er een relatie is tussen het voertuig en de brand op het droge veld, maar de precieze oorzaak is nog niet bekend. "Was de brand eerst in het veld, of is de combiner oorzaak van de brand?", zegt de woordvoerster.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen