Overslaan en naar de inhoud gaan

Graaiende bestuurders: luxe etentjes en studiereizen

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 17:20

"Te veel betaald salaris, inrichting van eigen huis, onderhoud van privé-auto, onterechte reiskostenvergoeding, kasopnames voor eigen rekening, lunches, diners, wijnen en studiereizen. Zo gaat het maar door, in totaal 400 gevallen."

Het stoom komt nog steeds uit de oren bij Ton Mans, bestuurder van ZoWonen. De praktijken van twee voormalige corporatie bestuurders tussen 2005 en 2013 staan hem nog helder voor ogen. De woningcorporatie krijgt circa 800.000 euro terug van twee ex-bestuurders omdat ze zichzelf verrijkt hadden, zo bepaalde de rechter donderdag.

Lees ook: Oud-bestuurders moeten woningstichting 8 ton betalen.

Ton Mans: "Dat is een gevoel van opluchting. We hebben ons vreselijk gestoord aan het gedrag van beide bestuurders die hun eigen zakken vulden en daarvoor geen mogelijkheid onbenut lieten." Dat geld was van woningcorporatie Vitaal Wonen in Limbricht. Deze corporatie is uiteindelijk gefuseerd met ZoWonen. "Dat is ten koste gegaan van de huurders van Vitaal Wonen."

Geld terug
Het geld moet nu terug naar
ZoWonen, maar dat betekent geen onmiddellijke huurverlaging: "Helaas niet, deze zaak heeft ons zes ton gekost. We vonden het van maatschappelijk belang dat er recht gesproken zou worden. Daarnaast is het de vraag hoeveel er daadwerkelijk teruggevorderd kan worden", vertelt Ton Mans van ZoWonen.

Het ging om twee bestuurders, vader en zoon. Justitie is nog bezig met een strafzaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oud-bestuurders moeten woningstichting 8 ton betalen
Megafraude woningcorporatie: toezichthouders gehoord
Ex-bestuurder Vitaal Wonen houdt zijn mond
Ex-directeur Vitaal Wonen opgepakt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen