Overslaan en naar de inhoud gaan

Graaiende bestuurders: luxe etentjes en studiereizen

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 17:20

"Te veel betaald salaris, inrichting van eigen huis, onderhoud van privé-auto, onterechte reiskostenvergoeding, kasopnames voor eigen rekening, lunches, diners, wijnen en studiereizen. Zo gaat het maar door, in totaal 400 gevallen."

Het stoom komt nog steeds uit de oren bij Ton Mans, bestuurder van ZoWonen. De praktijken van twee voormalige corporatie bestuurders tussen 2005 en 2013 staan hem nog helder voor ogen. De woningcorporatie krijgt circa 800.000 euro terug van twee ex-bestuurders omdat ze zichzelf verrijkt hadden, zo bepaalde de rechter donderdag.

Lees ook: Oud-bestuurders moeten woningstichting 8 ton betalen.

Ton Mans: "Dat is een gevoel van opluchting. We hebben ons vreselijk gestoord aan het gedrag van beide bestuurders die hun eigen zakken vulden en daarvoor geen mogelijkheid onbenut lieten." Dat geld was van woningcorporatie Vitaal Wonen in Limbricht. Deze corporatie is uiteindelijk gefuseerd met ZoWonen. "Dat is ten koste gegaan van de huurders van Vitaal Wonen."

Geld terug
Het geld moet nu terug naar
ZoWonen, maar dat betekent geen onmiddellijke huurverlaging: "Helaas niet, deze zaak heeft ons zes ton gekost. We vonden het van maatschappelijk belang dat er recht gesproken zou worden. Daarnaast is het de vraag hoeveel er daadwerkelijk teruggevorderd kan worden", vertelt Ton Mans van ZoWonen.

Het ging om twee bestuurders, vader en zoon. Justitie is nog bezig met een strafzaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oud-bestuurders moeten woningstichting 8 ton betalen
Megafraude woningcorporatie: toezichthouders gehoord
Ex-bestuurder Vitaal Wonen houdt zijn mond
Ex-directeur Vitaal Wonen opgepakt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen