Overslaan en naar de inhoud gaan

Graaiende bestuurders: luxe etentjes en studiereizen

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 17:20

"Te veel betaald salaris, inrichting van eigen huis, onderhoud van privé-auto, onterechte reiskostenvergoeding, kasopnames voor eigen rekening, lunches, diners, wijnen en studiereizen. Zo gaat het maar door, in totaal 400 gevallen."

Het stoom komt nog steeds uit de oren bij Ton Mans, bestuurder van ZoWonen. De praktijken van twee voormalige corporatie bestuurders tussen 2005 en 2013 staan hem nog helder voor ogen. De woningcorporatie krijgt circa 800.000 euro terug van twee ex-bestuurders omdat ze zichzelf verrijkt hadden, zo bepaalde de rechter donderdag.

Lees ook: Oud-bestuurders moeten woningstichting 8 ton betalen.

Ton Mans: "Dat is een gevoel van opluchting. We hebben ons vreselijk gestoord aan het gedrag van beide bestuurders die hun eigen zakken vulden en daarvoor geen mogelijkheid onbenut lieten." Dat geld was van woningcorporatie Vitaal Wonen in Limbricht. Deze corporatie is uiteindelijk gefuseerd met ZoWonen. "Dat is ten koste gegaan van de huurders van Vitaal Wonen."

Geld terug
Het geld moet nu terug naar
ZoWonen, maar dat betekent geen onmiddellijke huurverlaging: "Helaas niet, deze zaak heeft ons zes ton gekost. We vonden het van maatschappelijk belang dat er recht gesproken zou worden. Daarnaast is het de vraag hoeveel er daadwerkelijk teruggevorderd kan worden", vertelt Ton Mans van ZoWonen.

Het ging om twee bestuurders, vader en zoon. Justitie is nog bezig met een strafzaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oud-bestuurders moeten woningstichting 8 ton betalen
Megafraude woningcorporatie: toezichthouders gehoord
Ex-bestuurder Vitaal Wonen houdt zijn mond
Ex-directeur Vitaal Wonen opgepakt
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen