Overslaan en naar de inhoud gaan

Graafmachines tegengehouden in protest tegen bouwplannen

Geplaatst opdinsdag 20 augustus 2019 - 18:30

Omwonenden van het Hoge Fronten-gebied in Maastricht hebben dinsdagmiddag een aantal graafmachines tegengehouden.

De apparaten gingen aan de slag om een stuk grond voor te bereiden op de bouw van twaalf stadsvilla's aan de rand van het groene gebied van de voormalige stadsomwalling. De bedoeling was om de begroeiing alvast te verwijderen.

Procedure
Tegen de komst van die luxewoningen zijn in de buurt zo'n vierhonderd handtekeningen opgehaald. Ook loopt er nog een bezwaarprocedure tegen de bouwplannen van projectontwikkelaar Mulleners. Toch kwamen er dinsdagmiddag al graafmachines in actie, tot woede van de tegenstanders van de plannen. Voor de houtkap was dinsdagmorgen wel al een vergunning verleend.

Plannen
De villa's moeten verrijzen op en rond het voormalige voetbalveld van Standaard. Eerder was woningcorporatie Servatius van plan om op het stuk grond onder meer woontorens te bouwen, maar dat werd afgeblazen. Daarna werd het perceel overgenomen door Mulleners dat met het plan voor de stadsvilla's kwam.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen