Overslaan en naar de inhoud gaan

GP van Bahrein stilgelegd na horrorcrash Grosjean

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 15:53

De Grand Prix van Bahrein in de Formule 1 is zondag na een ernstige crash van Romain Grosjean al in de eerste ronde stilgelegd.

De Franse coureur kwam wonderwel, behoudens enkele brandwonden, met de schrik vrij. De wedstrijd werd om 16:35 uur hervat.

Enorme steekvlam
Het ging mis in de openingsronde van de race. Grosjean schoot door een ongelukkige samenloop van omstandigheden van de baan, belandde op hoge snelheid in de vangrails, waarna de auto door de impact in twee stukken brak. Door de vrijkomende brandstof ontstond direct een enorme steekvlam.

Brandwonden
Coureur Grosjean wist snel uit de bolide te komen. De Fransman werd met hulp van de marshalls naar een ambulance gebracht. Vooralsnog lijkt hij alleen lichte brandwonden aan het incident over te houden. Wel wordt hij door de medici verder onderzocht.

Gat
Toen het vuur en de rook verdwenen waren, verraadden een enorm gat in de vangrails en veel verkoolde auto-onderdelen hoe ernstig de crash was. De halo-constructie boven het hoofd van de coureur heeft een fatale afloop van de crash voorkomen. De overige coureurs, die hun bolides in de pitstraat hadden neergezet, waren zichtbaar aangedaan door het incident.

Herstart
Het duurde meer dan een uur totdat er weer geracet kon worden. De GP werd hervat in de slagvolgorde die er was op het moment dat de race stilgelegd werd. Max Verstappen, die als derde startte, was in de eerste bochten al opgeschoven naar de tweede plek, achter raceleider Lewis Hamilton.

Liveblog
De GP van Bahrein is rechtstreeks te volgen via de liveblog van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen