Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gouverneur op werkbezoek Limburgse Jagers in Afghanistan

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 15:00

Gouverneur Theo Bovens brengt een werkbezoek aan de 34 militairen van het Regiment Limburgse Jagers in Afghanistan.

De groep maakt deel uit van de Nederlandse missie die is gelegerd in de plaats Mazar-i-Sharif.

Sterke Limburgse band
Bovens gaat op uitnodiging van de Limburgse Jagers. Die zijn weliswaar niet meer gelegerd in Weert, maar in het Brabantse Oirschot. Toch blijft er volgens de gouverneur een sterke band met Limburg.
Zo werd de grond onder het monument van de Limburgse Jagers in Oirschot ruim een jaar geleden officieel Limburgs verklaard. Ook kreeg het Regiment bij die gelegenheid de provinciale erepenning uitgereikt.

Thuisfront
Gouverneur Bovens kijkt ernaar uit de Limburgse Jagers in Afghanistan te ontmoeten. "Ik wil graag te weten komen wat ze precies doen en hoe de contacten verlopen met het thuisfront. Door mijn bezoek hoop ik dat ze de band met Limburg nog een keer sterker voelen", aldus de gouverneur.

Niet gevaarlijk
Bovens beschouwt zijn werkbezoek niet als gevaarlijk. De belangrijkste boodschap die hij wil overbrengen is 'steun' voor de missie in Afghanistan. "Ik wil eraan bijdragen dat het werk dat daar wordt verricht, niet wordt vergeten. Het is erg belangrijk dat er aandacht is voor de prestaties van Nederlandse militairen in het buitenland", zo zegt de gouverneur.

Zijn werkbezoek duurt drie dagen. Zondag komt Bovens terug naar Nederland.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen