Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouverneur op werkbezoek Limburgse Jagers in Afghanistan

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 15:00

Gouverneur Theo Bovens brengt een werkbezoek aan de 34 militairen van het Regiment Limburgse Jagers in Afghanistan.

De groep maakt deel uit van de Nederlandse missie die is gelegerd in de plaats Mazar-i-Sharif.

Sterke Limburgse band
Bovens gaat op uitnodiging van de Limburgse Jagers. Die zijn weliswaar niet meer gelegerd in Weert, maar in het Brabantse Oirschot. Toch blijft er volgens de gouverneur een sterke band met Limburg.
Zo werd de grond onder het monument van de Limburgse Jagers in Oirschot ruim een jaar geleden officieel Limburgs verklaard. Ook kreeg het Regiment bij die gelegenheid de provinciale erepenning uitgereikt.

Thuisfront
Gouverneur Bovens kijkt ernaar uit de Limburgse Jagers in Afghanistan te ontmoeten. "Ik wil graag te weten komen wat ze precies doen en hoe de contacten verlopen met het thuisfront. Door mijn bezoek hoop ik dat ze de band met Limburg nog een keer sterker voelen", aldus de gouverneur.

Niet gevaarlijk
Bovens beschouwt zijn werkbezoek niet als gevaarlijk. De belangrijkste boodschap die hij wil overbrengen is 'steun' voor de missie in Afghanistan. "Ik wil eraan bijdragen dat het werk dat daar wordt verricht, niet wordt vergeten. Het is erg belangrijk dat er aandacht is voor de prestaties van Nederlandse militairen in het buitenland", zo zegt de gouverneur.

Zijn werkbezoek duurt drie dagen. Zondag komt Bovens terug naar Nederland.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen