Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouverneur op werkbezoek Limburgse Jagers in Afghanistan

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 15:00

Gouverneur Theo Bovens brengt een werkbezoek aan de 34 militairen van het Regiment Limburgse Jagers in Afghanistan.

De groep maakt deel uit van de Nederlandse missie die is gelegerd in de plaats Mazar-i-Sharif.

Sterke Limburgse band
Bovens gaat op uitnodiging van de Limburgse Jagers. Die zijn weliswaar niet meer gelegerd in Weert, maar in het Brabantse Oirschot. Toch blijft er volgens de gouverneur een sterke band met Limburg.
Zo werd de grond onder het monument van de Limburgse Jagers in Oirschot ruim een jaar geleden officieel Limburgs verklaard. Ook kreeg het Regiment bij die gelegenheid de provinciale erepenning uitgereikt.

Thuisfront
Gouverneur Bovens kijkt ernaar uit de Limburgse Jagers in Afghanistan te ontmoeten. "Ik wil graag te weten komen wat ze precies doen en hoe de contacten verlopen met het thuisfront. Door mijn bezoek hoop ik dat ze de band met Limburg nog een keer sterker voelen", aldus de gouverneur.

Niet gevaarlijk
Bovens beschouwt zijn werkbezoek niet als gevaarlijk. De belangrijkste boodschap die hij wil overbrengen is 'steun' voor de missie in Afghanistan. "Ik wil eraan bijdragen dat het werk dat daar wordt verricht, niet wordt vergeten. Het is erg belangrijk dat er aandacht is voor de prestaties van Nederlandse militairen in het buitenland", zo zegt de gouverneur.

Zijn werkbezoek duurt drie dagen. Zondag komt Bovens terug naar Nederland.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen