Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouverneur: 'Nederland wel goed voorbereid op kernramp'

Geplaatst opvrijdag 4 maart 2016 - 17:11

Nederland is, in tegenstelling tot België, wel goed voorbereid op een kernramp.

Dat zei gouverneur Theo Bovens vrijdag op vragen van statenlid Andy Rossel (GroenLinks).

België niet op orde
Rossel stelde vragen naar aanleiding van berichten van de Hoge Gezondheidsraad dat crisisplannen in België niet op orde zijn. Bovens: "Onze crisisplannen zijn onlangs geactualiseerd. In België is dat nog niet gebeurd, maar hier hebben we alles geregeld."

Afspraken aangescherpt
Rossel vroeg de gouverneur ook naar de communicatie bij een probleem bij de kerncentrales Tihange en/of Doel. Volgens Bovens zijn ook daar afspraken over, die onlangs nog eens zijn aangescherpt. "Aanvankelijk werden enkel nucleaire incidenten aan ons gemeld, maar nu krijgen we ook een bericht als zich kleinere niet-nucleaire incidenten gemeld. Soms moet ook daarvoor een ambulance of politieauto uitrukken. Omdat ook dat vragen kan oproepen bij burgers, worden we ook daarvan voortaan op de hoogte gesteld."

Lees hier meer berichten over de kerncentrale in Tihange.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen