Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouverneur Bovens: 'saamhorigheid juist nu belangrijk'

Geplaatst opdonderdag 8 januari 2015 - 15:34

Gouverneur Theo Bovens roept iedereen op tot saamhorigheid als reactie op de aanslag in Parijs: "Wat in Parijs is gebeurd kunnen we niet accepteren."

"Het vrije woord is een groot goed in onze samenleving. Daarbij zijn waarden als wederzijds respect en tolerantie van groot belang. Het is van belang daar met z’n allen achter te blijven staan en het gezamenlijk uit te dragen."

Bijeenkomsten
Gouverneur Bovens benadrukt dat er allerlei manieren zijn om dit te uiten; via bijeenkomsten, tochten, social media, in gesprekken aan tafel of op het werk en vooral ook in ieders hart. Vanuit de provincie worden de tochten en bijeenkomsten die donderdag in diverse gemeenten plaatsvinden van harte ondersteund.

Tocht in Maastricht
Zo zal gouverneur Bovens meelopen in de tocht in Maastricht, deze zal om 18:00 uur starten op de Markt. Gedeputeerden van de Provincie Limburg zullen zoveel mogelijk verspreid over Limburg aan tochten en bijeenkomsten deelnemen.

Aandacht in Limburg
Ook in onder meer Beek, Venlo, Weert, Heerlen, Leudal, Landgraaf, Roermond en Peel en Maas wordt vanaf 18:00 uur aandacht besteed aan de terreurdaad in Frankrijk. Rond dat tijdstip vindt ook in Parijs een stille tocht plaats.

Lees ook: Limburg staat stil bij aanslag in Parijs.

In onderstaand kaartje (niet in de app) staat een overzicht van de gemeenten die een herdenking organiseren (rood) of hun inwoners geïnformeerd hebben over een andere manier van herdenken (geel). Klik op de gemeente voor meer informatie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg herdenkt, is stil en protesteert na aanslag Parijs
Limburg staat stil bij aanslag in Parijs
Theo Bovens: ‘opkomst indrukwekkend’
Aanslag Parijs blijkt lastig onderwerp voor scholen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen