Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouverneur Bovens: 'saamhorigheid juist nu belangrijk'

Geplaatst opdonderdag 8 januari 2015 - 15:34

Gouverneur Theo Bovens roept iedereen op tot saamhorigheid als reactie op de aanslag in Parijs: "Wat in Parijs is gebeurd kunnen we niet accepteren."

"Het vrije woord is een groot goed in onze samenleving. Daarbij zijn waarden als wederzijds respect en tolerantie van groot belang. Het is van belang daar met z’n allen achter te blijven staan en het gezamenlijk uit te dragen."

Bijeenkomsten
Gouverneur Bovens benadrukt dat er allerlei manieren zijn om dit te uiten; via bijeenkomsten, tochten, social media, in gesprekken aan tafel of op het werk en vooral ook in ieders hart. Vanuit de provincie worden de tochten en bijeenkomsten die donderdag in diverse gemeenten plaatsvinden van harte ondersteund.

Tocht in Maastricht
Zo zal gouverneur Bovens meelopen in de tocht in Maastricht, deze zal om 18:00 uur starten op de Markt. Gedeputeerden van de Provincie Limburg zullen zoveel mogelijk verspreid over Limburg aan tochten en bijeenkomsten deelnemen.

Aandacht in Limburg
Ook in onder meer Beek, Venlo, Weert, Heerlen, Leudal, Landgraaf, Roermond en Peel en Maas wordt vanaf 18:00 uur aandacht besteed aan de terreurdaad in Frankrijk. Rond dat tijdstip vindt ook in Parijs een stille tocht plaats.

Lees ook: Limburg staat stil bij aanslag in Parijs.

In onderstaand kaartje (niet in de app) staat een overzicht van de gemeenten die een herdenking organiseren (rood) of hun inwoners geïnformeerd hebben over een andere manier van herdenken (geel). Klik op de gemeente voor meer informatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburg herdenkt, is stil en protesteert na aanslag Parijs
Limburg staat stil bij aanslag in Parijs
Theo Bovens: ‘opkomst indrukwekkend’
Aanslag Parijs blijkt lastig onderwerp voor scholen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen