Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouverneur Bovens: 'saamhorigheid juist nu belangrijk'

Geplaatst opdonderdag 8 januari 2015 - 15:34

Gouverneur Theo Bovens roept iedereen op tot saamhorigheid als reactie op de aanslag in Parijs: "Wat in Parijs is gebeurd kunnen we niet accepteren."

"Het vrije woord is een groot goed in onze samenleving. Daarbij zijn waarden als wederzijds respect en tolerantie van groot belang. Het is van belang daar met z’n allen achter te blijven staan en het gezamenlijk uit te dragen."

Bijeenkomsten
Gouverneur Bovens benadrukt dat er allerlei manieren zijn om dit te uiten; via bijeenkomsten, tochten, social media, in gesprekken aan tafel of op het werk en vooral ook in ieders hart. Vanuit de provincie worden de tochten en bijeenkomsten die donderdag in diverse gemeenten plaatsvinden van harte ondersteund.

Tocht in Maastricht
Zo zal gouverneur Bovens meelopen in de tocht in Maastricht, deze zal om 18:00 uur starten op de Markt. Gedeputeerden van de Provincie Limburg zullen zoveel mogelijk verspreid over Limburg aan tochten en bijeenkomsten deelnemen.

Aandacht in Limburg
Ook in onder meer Beek, Venlo, Weert, Heerlen, Leudal, Landgraaf, Roermond en Peel en Maas wordt vanaf 18:00 uur aandacht besteed aan de terreurdaad in Frankrijk. Rond dat tijdstip vindt ook in Parijs een stille tocht plaats.

Lees ook: Limburg staat stil bij aanslag in Parijs.

In onderstaand kaartje (niet in de app) staat een overzicht van de gemeenten die een herdenking organiseren (rood) of hun inwoners geïnformeerd hebben over een andere manier van herdenken (geel). Klik op de gemeente voor meer informatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburg herdenkt, is stil en protesteert na aanslag Parijs
Limburg staat stil bij aanslag in Parijs
Theo Bovens: ‘opkomst indrukwekkend’
Aanslag Parijs blijkt lastig onderwerp voor scholen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen