Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouverneur Bovens: 'saamhorigheid juist nu belangrijk'

Geplaatst opdonderdag 8 januari 2015 - 15:34

Gouverneur Theo Bovens roept iedereen op tot saamhorigheid als reactie op de aanslag in Parijs: "Wat in Parijs is gebeurd kunnen we niet accepteren."

"Het vrije woord is een groot goed in onze samenleving. Daarbij zijn waarden als wederzijds respect en tolerantie van groot belang. Het is van belang daar met z’n allen achter te blijven staan en het gezamenlijk uit te dragen."

Bijeenkomsten
Gouverneur Bovens benadrukt dat er allerlei manieren zijn om dit te uiten; via bijeenkomsten, tochten, social media, in gesprekken aan tafel of op het werk en vooral ook in ieders hart. Vanuit de provincie worden de tochten en bijeenkomsten die donderdag in diverse gemeenten plaatsvinden van harte ondersteund.

Tocht in Maastricht
Zo zal gouverneur Bovens meelopen in de tocht in Maastricht, deze zal om 18:00 uur starten op de Markt. Gedeputeerden van de Provincie Limburg zullen zoveel mogelijk verspreid over Limburg aan tochten en bijeenkomsten deelnemen.

Aandacht in Limburg
Ook in onder meer Beek, Venlo, Weert, Heerlen, Leudal, Landgraaf, Roermond en Peel en Maas wordt vanaf 18:00 uur aandacht besteed aan de terreurdaad in Frankrijk. Rond dat tijdstip vindt ook in Parijs een stille tocht plaats.

Lees ook: Limburg staat stil bij aanslag in Parijs.

In onderstaand kaartje (niet in de app) staat een overzicht van de gemeenten die een herdenking organiseren (rood) of hun inwoners geïnformeerd hebben over een andere manier van herdenken (geel). Klik op de gemeente voor meer informatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburg herdenkt, is stil en protesteert na aanslag Parijs
Limburg staat stil bij aanslag in Parijs
Theo Bovens: ‘opkomst indrukwekkend’
Aanslag Parijs blijkt lastig onderwerp voor scholen
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen