Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouverneur Bovens opent jubileumjaar regionale omroep

Geplaatst opdonderdag 24 december 2020 - 11:07

Gouverneur Theo Bovens heeft donderdagochtend het jubileumjaar van L1 geopend. De oudste regionale omroep bestaat donderdag exact 75 jaar.

Bovens onthulde een herinneringstegel en opende de gerenoveerde radiostudio's. De opening was live te volgen:

Video: L1

Drie namen
Op Kerstavond 1945 ging de eerste regionale omroep van Nederland met een radio-uitzending de lucht in. Toen nog als de Regionale Omroep Zuid. Later veranderde de naam in Omroep Limburg. Onder die naam werden in 1997 de eerste televisie-uitzendingen gemaakt. In 1999 ontstond L1, na een samensmelting van Omroep Limburg en TV8.

Lees ook blog: De toekomst van de regionale omroep ziet er best goed uit

L1 besteedt het komende jaar veel aandacht aan het jubileum. Donderdag is een themadag op de radio. Met onder meer oud-presentatoren worden herinneringen opgehaald.

Lees ook: Limburgse regionale omroep bestaat 75 jaar

Alle informatie over het jubileum staat op L1.nl/75jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen