Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouverneur Bovens doet aangifte na burgemeesterslek

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 15:05

Gouverneur Bovens gaat aangifte doen, omdat er vertrouwelijke informatie over de burgemeestersbenoeming van Beekdaelen is gelekt.

Dat schrijft De Limburger. Die krant wist vorige week te melden dat de gouverneur Ricardo Offermanns aanbeval als burgemeester van Beekdaelen.

Lijstje
Bovens stuurde naar de sollicitatiecommissie van de fusiegemeente een lijstje met geschikte kandidaten. Daar stond de naam van Offermanns ook op. De commissie zag hem echter niet zitten en schrapte de VVD'er meteen van de lijst. Bovens heeft overigens tot nog toe niet gereageerd op zijn voordracht van Offermanns.

Veroordeeld
Ricardo Offermanns werd in 2015 veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. De oud-burgemeester van Roerdalen en Meerssen kreeg die straf wegens medeplichtigheid aan schending van het ambtsgeheim, toen Jos van Rey hem tipte over de burgemeestersbenoeming in Roermond.

Lees ook: Eric Geurts voorgedragen als burgemeester van Beekdaelen

Eind mei is Eric Geurts officieel voorgedragen als eerste burgemeester van de fusiegemeente Beekdaelen. Hij is nu nog demissionair gedeputeerde van de Provincie Limburg.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen