Grenscontrole controle België A2 (27 mrt 2020)

Nederland en België overleggen over corona-aanpak

Gouverneur Theo Bovens zit maandag bij het overleg met justitieminister Ferd Grapperhaus en zijn Belgische collega Pieter de Crem over de afstemming van het afschalen van de coronamaatregelen in de grensregio's.

Stadhuis Gennep
Recordaantal sollicitaties naar burgemeesterspost Gennep

Het burgemeesterschap in Gennep is bijzonder populair. In totaal hebben zich 41 kandidaten gesolliciteerd naar de vacature die is ontstaan door het vertrek van Peter de Koning. Dat is een record want het hoogste aantal ooit naar een burgemeesterspost in Limburg.

Theo Bovens carnaval
Video: Kan de gouverneur buutereedner worden?

Het welkomstwoord van Theo Bovens bij het Knoevelemint is een evenement op zich geworden. Zijn talenten als buutereedner komen dan naar boven. L1 vroeg twee buutekampioenen of de gouverneur na zijn politieke carrière de buut in kan.

Ambulance
Geen langere aanrijtijden door verlaging maximumsnelheid

Ambulances zullen praktisch even snel ter plaatse zijn als nu het geval is wanneer de maximumsnelheid op snelwegen omlaag gaat naar 100 kilometer per uur. De lagere maximumsnelheid gaat half maart in.

Netteke Costongs bij gouverneur Theo Bovens
Bevrijdingsfoto brengt Maastrichtse bij Gouverneur

Op uitnodiging van gouverneur Theo Bovens bracht Netteke Costongs uit Maastricht dinsdag een bezoek aan het Gouvernement. Aanleiding was een foto die bij de start van de bevrijdingsweek op een Arriva-bus prijkte.

Gouverneur Bovens doet aangifte na burgemeesterslek

Gouverneur Bovens gaat aangifte doen, omdat er vertrouwelijke informatie over de burgemeestersbenoeming van Beekdaelen is gelekt.

Zanger Gé Reinders benoemd tot Limburger van Verdienste

Zanger Gé Reinders is zondag benoemd tot Limburger van Verdienste.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten