Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouden Stieren voor Fortuna-smaakmakers

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 16:05

Een week na de promotie naar de Eredivisie zijn twee Fortuna Sittard-spelers nog eens individueel onderscheiden.

Lisandro Semedo en Perr Schuurs gaan namelijk beiden met een Gouden Stier, de prijzen die de Jupiler League jaarlijks aan het eind van het seizoen uitdeelt, aan de haal.

Semedo
​Semedo werd verkozen tot beste speler van de competitie. De 22-jarige Portugees had met vijftien goals én vijftien assists een aanzienlijk aandeel in de doelpuntenproductie van de Sittardse club. Hij troefde in de verkiezing Arnaut Groeneveld (NEC), Mark Diemers en Tarik Tissoudali (De Graafschap) en Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) af.

Schuurs
​Schuurs mag zich het grootste talent van de Jupiler League noemen. Die prijs komt niet als een verrassing, aangezien de piepjonge Fortuna-captain deze zomer voor een miljoenenbedrag verkast naar topclub Ajax.

Lees ook: Nog een prijsje voor Fortuna: Bronzen Stier voor Braga

Coaches
Opvallend genoeg waren zowel Sunday Oliseh als Claudio Braga genomineerd als beste coach van het seizoen, maar de Nigeriaan én Portugees grepen allebei naast die prijs. Mike Snoei (Telstar) werd namelijk de winnaar in die categorie. Mart Lieder (FC Eindhoven) kreeg een Gouden Stier als topscorer van de competitie.

Stemmen
Fans, trainers en aanvoerders mochten in de afgelopen week stemmen op de genomineerden. Spelers kwamen in aanmerking voor de prijs, doordat ze eerder dit seizoen al een Bronzen Stier in ontvangst namen vanwege hun sterke prestaties in één van de vier competitie-periodes.

Wedstrijd van de Toekomst
​Semedo en Schuurs nemen zaterdag hun prijs in ontvangst, wanneer Fortuna Sittard in Rotterdam de Wedstrijd van de Toekomst speelt tegen de Suriprofs. Tijdens dat duel worden allerlei nieuwe spelregels getest.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen