Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gouden Stieren voor Fortuna-smaakmakers

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 16:05

Een week na de promotie naar de Eredivisie zijn twee Fortuna Sittard-spelers nog eens individueel onderscheiden.

Lisandro Semedo en Perr Schuurs gaan namelijk beiden met een Gouden Stier, de prijzen die de Jupiler League jaarlijks aan het eind van het seizoen uitdeelt, aan de haal.

Semedo
​Semedo werd verkozen tot beste speler van de competitie. De 22-jarige Portugees had met vijftien goals én vijftien assists een aanzienlijk aandeel in de doelpuntenproductie van de Sittardse club. Hij troefde in de verkiezing Arnaut Groeneveld (NEC), Mark Diemers en Tarik Tissoudali (De Graafschap) en Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) af.

Schuurs
​Schuurs mag zich het grootste talent van de Jupiler League noemen. Die prijs komt niet als een verrassing, aangezien de piepjonge Fortuna-captain deze zomer voor een miljoenenbedrag verkast naar topclub Ajax.

Lees ook: Nog een prijsje voor Fortuna: Bronzen Stier voor Braga

Coaches
Opvallend genoeg waren zowel Sunday Oliseh als Claudio Braga genomineerd als beste coach van het seizoen, maar de Nigeriaan én Portugees grepen allebei naast die prijs. Mike Snoei (Telstar) werd namelijk de winnaar in die categorie. Mart Lieder (FC Eindhoven) kreeg een Gouden Stier als topscorer van de competitie.

Stemmen
Fans, trainers en aanvoerders mochten in de afgelopen week stemmen op de genomineerden. Spelers kwamen in aanmerking voor de prijs, doordat ze eerder dit seizoen al een Bronzen Stier in ontvangst namen vanwege hun sterke prestaties in één van de vier competitie-periodes.

Wedstrijd van de Toekomst
​Semedo en Schuurs nemen zaterdag hun prijs in ontvangst, wanneer Fortuna Sittard in Rotterdam de Wedstrijd van de Toekomst speelt tegen de Suriprofs. Tijdens dat duel worden allerlei nieuwe spelregels getest.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen