Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouden Stieren voor Fortuna-smaakmakers

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 16:05

Een week na de promotie naar de Eredivisie zijn twee Fortuna Sittard-spelers nog eens individueel onderscheiden.

Lisandro Semedo en Perr Schuurs gaan namelijk beiden met een Gouden Stier, de prijzen die de Jupiler League jaarlijks aan het eind van het seizoen uitdeelt, aan de haal.

Semedo
​Semedo werd verkozen tot beste speler van de competitie. De 22-jarige Portugees had met vijftien goals én vijftien assists een aanzienlijk aandeel in de doelpuntenproductie van de Sittardse club. Hij troefde in de verkiezing Arnaut Groeneveld (NEC), Mark Diemers en Tarik Tissoudali (De Graafschap) en Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) af.

Schuurs
​Schuurs mag zich het grootste talent van de Jupiler League noemen. Die prijs komt niet als een verrassing, aangezien de piepjonge Fortuna-captain deze zomer voor een miljoenenbedrag verkast naar topclub Ajax.

Lees ook: Nog een prijsje voor Fortuna: Bronzen Stier voor Braga

Coaches
Opvallend genoeg waren zowel Sunday Oliseh als Claudio Braga genomineerd als beste coach van het seizoen, maar de Nigeriaan én Portugees grepen allebei naast die prijs. Mike Snoei (Telstar) werd namelijk de winnaar in die categorie. Mart Lieder (FC Eindhoven) kreeg een Gouden Stier als topscorer van de competitie.

Stemmen
Fans, trainers en aanvoerders mochten in de afgelopen week stemmen op de genomineerden. Spelers kwamen in aanmerking voor de prijs, doordat ze eerder dit seizoen al een Bronzen Stier in ontvangst namen vanwege hun sterke prestaties in één van de vier competitie-periodes.

Wedstrijd van de Toekomst
​Semedo en Schuurs nemen zaterdag hun prijs in ontvangst, wanneer Fortuna Sittard in Rotterdam de Wedstrijd van de Toekomst speelt tegen de Suriprofs. Tijdens dat duel worden allerlei nieuwe spelregels getest.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen