Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouden Stieren voor Fortuna-smaakmakers

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 16:05

Een week na de promotie naar de Eredivisie zijn twee Fortuna Sittard-spelers nog eens individueel onderscheiden.

Lisandro Semedo en Perr Schuurs gaan namelijk beiden met een Gouden Stier, de prijzen die de Jupiler League jaarlijks aan het eind van het seizoen uitdeelt, aan de haal.

Semedo
​Semedo werd verkozen tot beste speler van de competitie. De 22-jarige Portugees had met vijftien goals én vijftien assists een aanzienlijk aandeel in de doelpuntenproductie van de Sittardse club. Hij troefde in de verkiezing Arnaut Groeneveld (NEC), Mark Diemers en Tarik Tissoudali (De Graafschap) en Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) af.

Schuurs
​Schuurs mag zich het grootste talent van de Jupiler League noemen. Die prijs komt niet als een verrassing, aangezien de piepjonge Fortuna-captain deze zomer voor een miljoenenbedrag verkast naar topclub Ajax.

Lees ook: Nog een prijsje voor Fortuna: Bronzen Stier voor Braga

Coaches
Opvallend genoeg waren zowel Sunday Oliseh als Claudio Braga genomineerd als beste coach van het seizoen, maar de Nigeriaan én Portugees grepen allebei naast die prijs. Mike Snoei (Telstar) werd namelijk de winnaar in die categorie. Mart Lieder (FC Eindhoven) kreeg een Gouden Stier als topscorer van de competitie.

Stemmen
Fans, trainers en aanvoerders mochten in de afgelopen week stemmen op de genomineerden. Spelers kwamen in aanmerking voor de prijs, doordat ze eerder dit seizoen al een Bronzen Stier in ontvangst namen vanwege hun sterke prestaties in één van de vier competitie-periodes.

Wedstrijd van de Toekomst
​Semedo en Schuurs nemen zaterdag hun prijs in ontvangst, wanneer Fortuna Sittard in Rotterdam de Wedstrijd van de Toekomst speelt tegen de Suriprofs. Tijdens dat duel worden allerlei nieuwe spelregels getest.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen