Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouden Speld voor bondscoach Harry de Ruijter

Geplaatst opdonderdag 22 november 2018 - 21:30

Bondscoach Harry de Ruijter heeft de gouden speld van de KNHS gekregen. De Kesselnaar kreeg de eervolle onderscheiding uitgereikt tijdens het Limburgse Paardensportgala in het MECC in Maastricht.

De Ruijter neemt afscheid als bondscoach van de Nederlandse menners. Onder zijn leiding pakte Oranje vele Europese en wereldtitels.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Federatie wil De Ruijter bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de Nederlandse topsport in binnen- en buitenland. De Gouden Speld werd donderdagavond uitgereikt door oud-ruiter Emile Hendrix.

Oeuvreprijs voor Emile Hendrix
Oud-ruiter Emile Hendrix heeft zelf ook een prijs gekregen tijdens het Limburgse Paardensportgala, de oeuvreprijs. Gedeputeerde Ger Koopmans reikte de prijs uit aan de Baarlonaar. Hendrix was jarenlang top-springruiter met vele ereplekken op grote internationale toernooien en een Olympische deelname.

Verdere werkzaamheden
Na zijn actieve carrière richtte Hendrix zich op zijn hippische handels- en trainingsbedrijf, dat hij samen met zijn broer Paul in Kessel en in Baarlo runt. Daarnaast is Hendrix actief als bestuurder van de Nederlandse federatie. Het was de derde keer dat de oeuvreprijs werd uitgereikt. Eerder ontvingen Wim Ernes (postuum) en Harry de Ruijter die prijs.

Andere prijzen
Tijdens het Paardensportgala vielen meer mensen in de prijzen. Nicole den Dulk heeft de hoofdprijs gewonnen. De Tegelse para-amazone werd topsporter van het jaar. Lars Kersten is uitgeroepen tot het paardensport-talent van het jaar van de provincie Limburg.

Lees ook: Para-amazone Nicole den Dulk Topsporter van het jaar

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen