Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouden Speld voor bondscoach Harry de Ruijter

Geplaatst opdonderdag 22 november 2018 - 21:30

Bondscoach Harry de Ruijter heeft de gouden speld van de KNHS gekregen. De Kesselnaar kreeg de eervolle onderscheiding uitgereikt tijdens het Limburgse Paardensportgala in het MECC in Maastricht.

De Ruijter neemt afscheid als bondscoach van de Nederlandse menners. Onder zijn leiding pakte Oranje vele Europese en wereldtitels.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Federatie wil De Ruijter bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de Nederlandse topsport in binnen- en buitenland. De Gouden Speld werd donderdagavond uitgereikt door oud-ruiter Emile Hendrix.

Oeuvreprijs voor Emile Hendrix
Oud-ruiter Emile Hendrix heeft zelf ook een prijs gekregen tijdens het Limburgse Paardensportgala, de oeuvreprijs. Gedeputeerde Ger Koopmans reikte de prijs uit aan de Baarlonaar. Hendrix was jarenlang top-springruiter met vele ereplekken op grote internationale toernooien en een Olympische deelname.

Verdere werkzaamheden
Na zijn actieve carrière richtte Hendrix zich op zijn hippische handels- en trainingsbedrijf, dat hij samen met zijn broer Paul in Kessel en in Baarlo runt. Daarnaast is Hendrix actief als bestuurder van de Nederlandse federatie. Het was de derde keer dat de oeuvreprijs werd uitgereikt. Eerder ontvingen Wim Ernes (postuum) en Harry de Ruijter die prijs.

Andere prijzen
Tijdens het Paardensportgala vielen meer mensen in de prijzen. Nicole den Dulk heeft de hoofdprijs gewonnen. De Tegelse para-amazone werd topsporter van het jaar. Lars Kersten is uitgeroepen tot het paardensport-talent van het jaar van de provincie Limburg.

Lees ook: Para-amazone Nicole den Dulk Topsporter van het jaar

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen