Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouden Kalveren voor Michel Sluysmans en Gino Taihuttu

Geplaatst opvrijdag 1 oktober 2021 - 21:08

Acteur Michel Sluysmans uit Maastricht en de Venlose muzikant Gino Taihuttu hebben vrijdagavond een Gouden Kalf gewonnen. Sluysmans voor zijn bijrol in de film The Spectacular en Tiahuttu voor zijn muziek in film De Oost, geregisseerd door zijn zoon Jim Taihuttu.

In The Spectacular speelt Sluysmans een Limburgse rechercheur, in de tijd van de IRA-aanslagen in het zuiden van Nederland, ook in Roermond.

Trots
"Ik ga straks als een heel trotse man terug in de auto naar Maastricht", reageert hij nadat hij het Kalf vrijdagavond in ontvangst nam. Ook sprak hij zijn dank uit aan de Tegelse filmproducent Pieter Kuijpers. "Voordat ik Pieter ontmoette, had ik alleen maar rollen met niet meer dan twee regels."

Lees ook: Spannende dag voor Limburgse genomineerden Gouden Kalveren

Toneelgroep Maastricht
Ook Fedja van Huêt, die in Maastricht aan de toneelschool studeerde, won een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in film 'De Veroordeling' over de Deventer moordzaak. Het werk viel ook in de prijzen in de categorie beste film. De Veroordeling is elf keer genomineerd in verschillende categorieën, een record. Huêt nam het op tegen Martijn Lakemeier, die de hoofdrolspeler was in film De Oost, geregisseerd door de Venlose Jim Taihuttu.

Huêt speelt momenteel, na acht jaar niet op de planken te hebben gestaan in het theater, de hoofdrol in 'Vrijdag', bij Toneelgroep Maastricht. De regie is in handen van Sluysmans. De toneelgroep is dan ook trots op 'hun mannen', schrijft ze in een reactie op Facebook.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen