Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouden erepenning voor Roda-suikeroom Frits Schrouff

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 10:22

Frits Schrouff (79) heeft de gouden erepenning van de gemeente Kerkrade gekregen.

Burgemeester Petra Dassen-Housen heeft de Roda-suikeroom deze erepenning gegeven omdat hij de Kerkraadse club al talloze keren financieel heeft bijgestaan.

Loempia's
Schrouff werd geboren op 24 februari 1940 in Schaesberg, als zoon van een molenaar. Op z’n 23ste startte hij z’n eigen bedrijfje, dat producten leverde aan Indische Nederlanders. Dat bedrijf - Heuschen & Schrouff - groeide uit tot een Europees marktleider in Aziatische producten. Er werken zo’n 200 mensen. Het hoofdkantoor zit nog steeds in Landgraaf, maar het bedrijf heeft ook kantoren in Berlijn en Bangkok.

Lees ook: Miljonair Frits Schrouff neemt Roda JC over

Miljoenen
In 2015 nam de vermogende Landgravenaar het in zwaar financieel weer verkerende Roda JC over. Inmiddels heeft hij al miljoenen in de Koempelclub gepompt. Dankzij zijn miljoeneninjecties bestaat de club nog steeds.

Bankgarantie
In de zomer werd bekend dat Schrouff van zijn aandelen af wilde. In eerste instantie leek de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega de club te redden. De Mexicaan beloofde gouden bergen. Toen die uitbleven werd de Mexicaan door boze fans uit het stadion gedreven. Deze onrust lijkt nu achter de rug, nadat er maandagavond een bankgarantie bij de KNVB werd ingediend. De baas van La Cubanita, Roland Hogenelst, staat samen met ondernemer Stijn Koster garant voor het tekort van 9 ton. Verder zijn nog drie andere ondernemers betrokken bij het reddingsplan.

Lees ook: Lokale ondernemers redden Roda, Schrouff plan B

Frits Schrouff United
Tapas-baas Hogenelst en ICT-man Koster hebben samen 79,8 procent van de aandelen overgenomen. Deze zijn vervolgens ondergebracht in de Stichting Frits Schrouff United. De overige 20 procent is in handen van de Zwitserse-Rus Aleksei Korotaev.

Lees ook: Roda JC heeft bankgarantie op tijd ingediend

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen