Overslaan en naar de inhoud gaan

Gouden erepenning voor Roda-suikeroom Frits Schrouff

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 10:22

Frits Schrouff (79) heeft de gouden erepenning van de gemeente Kerkrade gekregen.

Burgemeester Petra Dassen-Housen heeft de Roda-suikeroom deze erepenning gegeven omdat hij de Kerkraadse club al talloze keren financieel heeft bijgestaan.

Loempia's
Schrouff werd geboren op 24 februari 1940 in Schaesberg, als zoon van een molenaar. Op z’n 23ste startte hij z’n eigen bedrijfje, dat producten leverde aan Indische Nederlanders. Dat bedrijf - Heuschen & Schrouff - groeide uit tot een Europees marktleider in Aziatische producten. Er werken zo’n 200 mensen. Het hoofdkantoor zit nog steeds in Landgraaf, maar het bedrijf heeft ook kantoren in Berlijn en Bangkok.

Lees ook: Miljonair Frits Schrouff neemt Roda JC over

Miljoenen
In 2015 nam de vermogende Landgravenaar het in zwaar financieel weer verkerende Roda JC over. Inmiddels heeft hij al miljoenen in de Koempelclub gepompt. Dankzij zijn miljoeneninjecties bestaat de club nog steeds.

Bankgarantie
In de zomer werd bekend dat Schrouff van zijn aandelen af wilde. In eerste instantie leek de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega de club te redden. De Mexicaan beloofde gouden bergen. Toen die uitbleven werd de Mexicaan door boze fans uit het stadion gedreven. Deze onrust lijkt nu achter de rug, nadat er maandagavond een bankgarantie bij de KNVB werd ingediend. De baas van La Cubanita, Roland Hogenelst, staat samen met ondernemer Stijn Koster garant voor het tekort van 9 ton. Verder zijn nog drie andere ondernemers betrokken bij het reddingsplan.

Lees ook: Lokale ondernemers redden Roda, Schrouff plan B

Frits Schrouff United
Tapas-baas Hogenelst en ICT-man Koster hebben samen 79,8 procent van de aandelen overgenomen. Deze zijn vervolgens ondergebracht in de Stichting Frits Schrouff United. De overige 20 procent is in handen van de Zwitserse-Rus Aleksei Korotaev.

Lees ook: Roda JC heeft bankgarantie op tijd ingediend

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen