Overslaan en naar de inhoud gaan

'Goud' voor Verstappen en Jansen op Limburgs sportgala

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 21:42

Max Verstappen is uitgeroepen tot Limburgse sportman van het jaar. Bij de vrouwen is schoonspringster Inge Jansen in de prijzen gevallen. De oeuvreprijs ging naar oud-wielrenner Ad Wijnands.

Dat werd maandagavond bekend bij het Limburgse sportgala Go for Gold in De Maaspoort in Venlo. Er was niemand om de prijs op te halen. Het beeldje wordt naar Monaco gebracht, liet de presentator weten. Er klonk wel applaus voor Max in de zaal.

Opvolger Dumoulin
Verstappen volgt daarmee Tom Dumoulin op die de laatste zes jaar de prijs in de wacht sleepte. Het is de eerste keer dat Verstappen de prijs wint. Verstappen liet Mike Teunissen, die voor het eerst in dertig jaar het geel in de Tour de France veroverde, achter zich. Ook handboogschutter Mike Schloesser die de Europese Spelen in Minsk én de World Cup finale won, greep naast het beeldje.

Acht podiumplekken
Formule-1 coureur Max Verstappen behaalde dit jaar maar liefst 8 keer het podium. Drie keer daarvan op het allerhoogste treetje. Verstappen won dit jaar de Grand Prix van het Duitse Hockenheim, het Oostenrijkse Spielberg en op het Autódromo José Carlos Pace in Brazilië.

Limburgs Sportgala (16 dec 2019)
Foto: L1

Lees ook: Boels-Dolmans, Nusser en Schröder in de prijzen op Sportgala

Sportvrouw Jansen
De beste sportvrouw van Limburg is schoonspringster Inge Jansen. De schoonspringster uit Maasbracht won de prijs, uitgereikt door Juul Franssen, ten koste van voetbalster Dominique Bloodworth en badmintonster Cheryl Seinen uit Roermond. Haar vader nam de prijs in ontvangst aangezien de sportster in Australië is. Jansen brak dit jaar echt door. Op de Diving Cup pakte ze maar liefst drie gouden plakken. Maar haar hoogtepunt was de Europese titel in Kiev voor de 3-meter plank. Jansen heeft zich ook geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio.

Bloodworth-Seinen
De concurrentie in deze categorie was groot. Zo werd Bloodworth uit Horst vicewereldkampioen met de voetbalvrouwen en landskampioen in Engeland. Ook Cheryl Seinen had een prachtig jaar. Zij werd derde op het EK badminton in het dubbelspel en pakte ze brons op het WK voor landenteams.

Oeuvreprijs
Oud-wielrenner Ad Wijnands kreeg de oeuvreprijs. Sef Vergoossen reikte die prijs uit aan de zoon van Ad, die ernstig ziek is. De 60-jarige Maastrichtenaar kreeg de prijs voor zijn jarenlange inzet voor het jeugdwielrennen. "Hij heeft zelfs Tom Dumoulin lesgegeven", zei Vergoossen.

Etappes
Wijnands won twee etappes in de Tour de France in 1981. Als renner won hij tweemaal de Zesdaagse van Maastricht aan de zijde van René Pijnen.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen