Overslaan en naar de inhoud gaan

'Goud' voor Verstappen en Jansen op Limburgs sportgala

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 21:42

Max Verstappen is uitgeroepen tot Limburgse sportman van het jaar. Bij de vrouwen is schoonspringster Inge Jansen in de prijzen gevallen. De oeuvreprijs ging naar oud-wielrenner Ad Wijnands.

Dat werd maandagavond bekend bij het Limburgse sportgala Go for Gold in De Maaspoort in Venlo. Er was niemand om de prijs op te halen. Het beeldje wordt naar Monaco gebracht, liet de presentator weten. Er klonk wel applaus voor Max in de zaal.

Opvolger Dumoulin
Verstappen volgt daarmee Tom Dumoulin op die de laatste zes jaar de prijs in de wacht sleepte. Het is de eerste keer dat Verstappen de prijs wint. Verstappen liet Mike Teunissen, die voor het eerst in dertig jaar het geel in de Tour de France veroverde, achter zich. Ook handboogschutter Mike Schloesser die de Europese Spelen in Minsk én de World Cup finale won, greep naast het beeldje.

Acht podiumplekken
Formule-1 coureur Max Verstappen behaalde dit jaar maar liefst 8 keer het podium. Drie keer daarvan op het allerhoogste treetje. Verstappen won dit jaar de Grand Prix van het Duitse Hockenheim, het Oostenrijkse Spielberg en op het Autódromo José Carlos Pace in Brazilië.

Limburgs Sportgala (16 dec 2019)
Foto: L1

Lees ook: Boels-Dolmans, Nusser en Schröder in de prijzen op Sportgala

Sportvrouw Jansen
De beste sportvrouw van Limburg is schoonspringster Inge Jansen. De schoonspringster uit Maasbracht won de prijs, uitgereikt door Juul Franssen, ten koste van voetbalster Dominique Bloodworth en badmintonster Cheryl Seinen uit Roermond. Haar vader nam de prijs in ontvangst aangezien de sportster in Australië is. Jansen brak dit jaar echt door. Op de Diving Cup pakte ze maar liefst drie gouden plakken. Maar haar hoogtepunt was de Europese titel in Kiev voor de 3-meter plank. Jansen heeft zich ook geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio.

Bloodworth-Seinen
De concurrentie in deze categorie was groot. Zo werd Bloodworth uit Horst vicewereldkampioen met de voetbalvrouwen en landskampioen in Engeland. Ook Cheryl Seinen had een prachtig jaar. Zij werd derde op het EK badminton in het dubbelspel en pakte ze brons op het WK voor landenteams.

Oeuvreprijs
Oud-wielrenner Ad Wijnands kreeg de oeuvreprijs. Sef Vergoossen reikte die prijs uit aan de zoon van Ad, die ernstig ziek is. De 60-jarige Maastrichtenaar kreeg de prijs voor zijn jarenlange inzet voor het jeugdwielrennen. "Hij heeft zelfs Tom Dumoulin lesgegeven", zei Vergoossen.

Etappes
Wijnands won twee etappes in de Tour de France in 1981. Als renner won hij tweemaal de Zesdaagse van Maastricht aan de zijde van René Pijnen.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen