Overslaan en naar de inhoud gaan

Goud voor biljarters Swertz en Christiani

Geplaatst opdonderdag 2 mei 2019 - 22:46

De Limburgse biljarters Raymund Swertz uit Afferden en Dave Christiani uit Kerkrade hebben op het EK in het Duitse Brandenburg goud behaald.

Swertz deed dat op het onderdeel 71/2 en Christiani op het onderdeel bandstoten.

Pijnstillers
Vooral de gouden plak voor Kerkradenaar Christiani was totaal onverwacht. De biljarter was bij het bandstoten niet alleen een outsider, maar werd ook nog eens ziek tijdens het toernooi. Met pijnstillers kon hij zich op de been houden en in een ruim twee uur durende finale was hij te sterk voor de Belg Eddy Leppens en pakte het goud.

Verrassing
De Kerkradenaar was zelf ook verrast over zijn goede prestatie vooral omdat hij de laatste jaren veel meer traint op het onderdeel 71/2 dan het bandstoten. Bij dat eerste onderdeel strandde hij echter al in de kwartfinale. Zonder al te veel illusies ging hij de finalepartij in. En dat is mogelijk het geheime wapen geweest van Christiani. "Ik verwachtte er niet heel veel van. Als je je zo beroerd voelt, ben je blij dat je op je benen kunt staan dan heb je geen last van spanning. Dat is misschien wel een voordeel geweest. Als je teveel van je verwacht kun je ook onderuit gaan door de spanning. Dat was nu zeker niet het geval."

Het EK duurt nog tot en met zondag. Tot nu toe heeft het Nederlandse team daar in totaal drie gouden plekken behaald.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen