Overslaan en naar de inhoud gaan

Goud voor biljarters Swertz en Christiani

Geplaatst opdonderdag 2 mei 2019 - 22:46

De Limburgse biljarters Raymund Swertz uit Afferden en Dave Christiani uit Kerkrade hebben op het EK in het Duitse Brandenburg goud behaald.

Swertz deed dat op het onderdeel 71/2 en Christiani op het onderdeel bandstoten.

Pijnstillers
Vooral de gouden plak voor Kerkradenaar Christiani was totaal onverwacht. De biljarter was bij het bandstoten niet alleen een outsider, maar werd ook nog eens ziek tijdens het toernooi. Met pijnstillers kon hij zich op de been houden en in een ruim twee uur durende finale was hij te sterk voor de Belg Eddy Leppens en pakte het goud.

Verrassing
De Kerkradenaar was zelf ook verrast over zijn goede prestatie vooral omdat hij de laatste jaren veel meer traint op het onderdeel 71/2 dan het bandstoten. Bij dat eerste onderdeel strandde hij echter al in de kwartfinale. Zonder al te veel illusies ging hij de finalepartij in. En dat is mogelijk het geheime wapen geweest van Christiani. "Ik verwachtte er niet heel veel van. Als je je zo beroerd voelt, ben je blij dat je op je benen kunt staan dan heb je geen last van spanning. Dat is misschien wel een voordeel geweest. Als je teveel van je verwacht kun je ook onderuit gaan door de spanning. Dat was nu zeker niet het geval."

Het EK duurt nog tot en met zondag. Tot nu toe heeft het Nederlandse team daar in totaal drie gouden plekken behaald.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen