Overslaan en naar de inhoud gaan

Goud voor biljarters Swertz en Christiani

Geplaatst opdonderdag 2 mei 2019 - 22:46

De Limburgse biljarters Raymund Swertz uit Afferden en Dave Christiani uit Kerkrade hebben op het EK in het Duitse Brandenburg goud behaald.

Swertz deed dat op het onderdeel 71/2 en Christiani op het onderdeel bandstoten.

Pijnstillers
Vooral de gouden plak voor Kerkradenaar Christiani was totaal onverwacht. De biljarter was bij het bandstoten niet alleen een outsider, maar werd ook nog eens ziek tijdens het toernooi. Met pijnstillers kon hij zich op de been houden en in een ruim twee uur durende finale was hij te sterk voor de Belg Eddy Leppens en pakte het goud.

Verrassing
De Kerkradenaar was zelf ook verrast over zijn goede prestatie vooral omdat hij de laatste jaren veel meer traint op het onderdeel 71/2 dan het bandstoten. Bij dat eerste onderdeel strandde hij echter al in de kwartfinale. Zonder al te veel illusies ging hij de finalepartij in. En dat is mogelijk het geheime wapen geweest van Christiani. "Ik verwachtte er niet heel veel van. Als je je zo beroerd voelt, ben je blij dat je op je benen kunt staan dan heb je geen last van spanning. Dat is misschien wel een voordeel geweest. Als je teveel van je verwacht kun je ook onderuit gaan door de spanning. Dat was nu zeker niet het geval."

Het EK duurt nog tot en met zondag. Tot nu toe heeft het Nederlandse team daar in totaal drie gouden plekken behaald.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen