Overslaan en naar de inhoud gaan

Goud en brons voor dartster Anca Zijlstra op WK

Geplaatst opzaterdag 7 oktober 2017 - 12:18

De Heerlense Anca Zijlstra heeft op het wereldkampioenschap darts in Japan, van dartsbond WDF, een gouden en bronzen medaille veroverd.

Zaterdag legde ze met het Nederlandse damesteam beslag op de wereldititel, terwijl ze eerder deze week als derde eindigde in het dubbelspel met partner Vanessa Zuidema.

Overall wereldkampioen
De goede prestaties van de andere twee dames zorgden er tevens voor dat het Nederlands team zich 'overall wereldkampioen' mag noemen. Dat gebeurde in de historie slechts één keer eerder.

Reuzendoder
De vier Nederlandse dames hadden zich voor de finale van het teamonderdeel geplaatst na zes overwinningen tegen grote dartslanden als Rusland en Japan. In de finale tegen Zweden (9-6) gooide Zijlstra de beslissende dubbel. Samen met Zuidema sleepte Zijlstra donderdag ook al brons binnen; in de halve finale bleek Ierland net te sterk.

Van Barneveld
Op het WK van de World Darts Federation strijden 31 landen om titels in verschillende categorieën. Het toernooi wordt tweejaarlijks gehouden. In het verleden kende het toernooi vooral bij de mannen bekende winnaars, zoals Raymond van Barneveld en Martin Adams.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen