Overslaan en naar de inhoud gaan

Goud en brons voor dartster Anca Zijlstra op WK

Geplaatst opzaterdag 7 oktober 2017 - 12:18

De Heerlense Anca Zijlstra heeft op het wereldkampioenschap darts in Japan, van dartsbond WDF, een gouden en bronzen medaille veroverd.

Zaterdag legde ze met het Nederlandse damesteam beslag op de wereldititel, terwijl ze eerder deze week als derde eindigde in het dubbelspel met partner Vanessa Zuidema.

Overall wereldkampioen
De goede prestaties van de andere twee dames zorgden er tevens voor dat het Nederlands team zich 'overall wereldkampioen' mag noemen. Dat gebeurde in de historie slechts één keer eerder.

Reuzendoder
De vier Nederlandse dames hadden zich voor de finale van het teamonderdeel geplaatst na zes overwinningen tegen grote dartslanden als Rusland en Japan. In de finale tegen Zweden (9-6) gooide Zijlstra de beslissende dubbel. Samen met Zuidema sleepte Zijlstra donderdag ook al brons binnen; in de halve finale bleek Ierland net te sterk.

Van Barneveld
Op het WK van de World Darts Federation strijden 31 landen om titels in verschillende categorieën. Het toernooi wordt tweejaarlijks gehouden. In het verleden kende het toernooi vooral bij de mannen bekende winnaars, zoals Raymond van Barneveld en Martin Adams.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen