Overslaan en naar de inhoud gaan

Görtzen verrast: ex-international Freriks naar VC Limac

Geplaatst opzaterdag 17 augustus 2019 - 14:10

Guido Görtzen heeft als manager van VC Limac nu al zijn stempel gedrukt. Voormalig international Nico Freriks versterkt de formatie uit Linne/Maasbracht.

De 37-jarige Freriks, die geboren werd in Uden maar opgroeide in Horst, komt als speler naar de club die in de Tweede Divisie uitkomt.

Positieve toekomst
"Hij moet gaan helpen bij ons groot project, met onze grote ambities. Dat sprak Nico aan", aldus Görtzen. "Ik ben blij dat het gelukt is. We zien de toekomst positief tegemoet, voor Limac en voor het volleybal in Limburg."

Athene 2004
Freriks kwam als international uit op de Olympische Spelen. In 2004 werd hij in Athene met de volleybalheren, in het team waar ook Görtzen deel van uitmaakte, negende. In totaal heeft Freriks 347 interlands achter zijn naam staan.

Lees ook: Guido Görtzen tekent uniek contract bij VC Limac

Verrassend
Görtzen werd in mei gepresenteerd als nieuwe manager van Limac. Dat was verrassend, omdat de 425-voudig Oranje-international daarvoor manager was van Snowworld in Landgraaf en werkzaamheden verrichte in Zuid-Korea en Tasmanië.

Eredivisie
Görtzen, die het dames- en herenteam van Limac actief gaat coachen, was eerder al duidelijk over wat Limac voor ogen heeft. "Ik sluit niet uit dat we met VC
Limac op termijn de Eredivisie kunnen halen. Maar waar het in eerste instantie om gaat is het realiseren van een gedegen fundament bij de vereniging, zodat in de toekomst jonge beloften kunnen doorstromen naar de eerste teams."

Foto: Riël Linssen / L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen