Overslaan en naar de inhoud gaan

Görtzen verrast: ex-international Freriks naar VC Limac

Geplaatst opzaterdag 17 augustus 2019 - 14:10

Guido Görtzen heeft als manager van VC Limac nu al zijn stempel gedrukt. Voormalig international Nico Freriks versterkt de formatie uit Linne/Maasbracht.

De 37-jarige Freriks, die geboren werd in Uden maar opgroeide in Horst, komt als speler naar de club die in de Tweede Divisie uitkomt.

Positieve toekomst
"Hij moet gaan helpen bij ons groot project, met onze grote ambities. Dat sprak Nico aan", aldus Görtzen. "Ik ben blij dat het gelukt is. We zien de toekomst positief tegemoet, voor Limac en voor het volleybal in Limburg."

Athene 2004
Freriks kwam als international uit op de Olympische Spelen. In 2004 werd hij in Athene met de volleybalheren, in het team waar ook Görtzen deel van uitmaakte, negende. In totaal heeft Freriks 347 interlands achter zijn naam staan.

Lees ook: Guido Görtzen tekent uniek contract bij VC Limac

Verrassend
Görtzen werd in mei gepresenteerd als nieuwe manager van Limac. Dat was verrassend, omdat de 425-voudig Oranje-international daarvoor manager was van Snowworld in Landgraaf en werkzaamheden verrichte in Zuid-Korea en Tasmanië.

Eredivisie
Görtzen, die het dames- en herenteam van Limac actief gaat coachen, was eerder al duidelijk over wat Limac voor ogen heeft. "Ik sluit niet uit dat we met VC
Limac op termijn de Eredivisie kunnen halen. Maar waar het in eerste instantie om gaat is het realiseren van een gedegen fundament bij de vereniging, zodat in de toekomst jonge beloften kunnen doorstromen naar de eerste teams."

Foto: Riël Linssen / L1
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen