Overslaan en naar de inhoud gaan

Görtzen verrast: ex-international Freriks naar VC Limac

Geplaatst opzaterdag 17 augustus 2019 - 14:10

Guido Görtzen heeft als manager van VC Limac nu al zijn stempel gedrukt. Voormalig international Nico Freriks versterkt de formatie uit Linne/Maasbracht.

De 37-jarige Freriks, die geboren werd in Uden maar opgroeide in Horst, komt als speler naar de club die in de Tweede Divisie uitkomt.

Positieve toekomst
"Hij moet gaan helpen bij ons groot project, met onze grote ambities. Dat sprak Nico aan", aldus Görtzen. "Ik ben blij dat het gelukt is. We zien de toekomst positief tegemoet, voor Limac en voor het volleybal in Limburg."

Athene 2004
Freriks kwam als international uit op de Olympische Spelen. In 2004 werd hij in Athene met de volleybalheren, in het team waar ook Görtzen deel van uitmaakte, negende. In totaal heeft Freriks 347 interlands achter zijn naam staan.

Lees ook: Guido Görtzen tekent uniek contract bij VC Limac

Verrassend
Görtzen werd in mei gepresenteerd als nieuwe manager van Limac. Dat was verrassend, omdat de 425-voudig Oranje-international daarvoor manager was van Snowworld in Landgraaf en werkzaamheden verrichte in Zuid-Korea en Tasmanië.

Eredivisie
Görtzen, die het dames- en herenteam van Limac actief gaat coachen, was eerder al duidelijk over wat Limac voor ogen heeft. "Ik sluit niet uit dat we met VC
Limac op termijn de Eredivisie kunnen halen. Maar waar het in eerste instantie om gaat is het realiseren van een gedegen fundament bij de vereniging, zodat in de toekomst jonge beloften kunnen doorstromen naar de eerste teams."

Foto: Riël Linssen / L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen