Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gooise 'nonnen' met de trein naar Venlose vastelaovend

Geplaatst opzondag 11 november 2018 - 13:45

Het vastelaovesseizoen is in Venlo traditioneel ingeschoten met elf kanonschoten op de Markt voor het stadhuis. Het evenement trok niet alleen veel Venlonaren, maar ook een delegatie uit 't Gooi.

Een groep van zo'n vijftien carnavalsvierders verkleed als non arriveerde zondagmorgen om 10:30 uur op het centraal station van Venlo.

Elfjarig bestaan
"De meeste van ons hebben Limburgse
roots en omdat ik zelf uit Venlo kom, zijn we zondag hier", zegt aanvoerder Ricarda van Kasbergen, de moeder van presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau. De groep heeft een maandelijkse Limburgse avond in 't Gooi en vierde zondag het elfjarig bestaan van de groep bij de start van vastelaovend.

Jubeljaar
De nonnengroep was niet de enige met een jubileum. De Venlose vastelaovesvereniging Jocus trapte zondag ook een jubeljaar af omdat de vereniging 16 jaar bestaat. Vrijdag maakte de vereniging al bekend twee grote beelden te schenken aan de stad, waaronder de veelbesproken Vreedzame Krijger. Dat beeld van de Beeselse kunstenaar Rick van Rijswick stond tot 2015 in Venlo, maar verdween toen tot groot verdriet van veel Venlonaren omdat de gemeente en de kunstenaar het niet eens konden worden over de prijs.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen