Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gooise 'nonnen' met de trein naar Venlose vastelaovend

Geplaatst opzondag 11 november 2018 - 13:45

Het vastelaovesseizoen is in Venlo traditioneel ingeschoten met elf kanonschoten op de Markt voor het stadhuis. Het evenement trok niet alleen veel Venlonaren, maar ook een delegatie uit 't Gooi.

Een groep van zo'n vijftien carnavalsvierders verkleed als non arriveerde zondagmorgen om 10:30 uur op het centraal station van Venlo.

Elfjarig bestaan
"De meeste van ons hebben Limburgse
roots en omdat ik zelf uit Venlo kom, zijn we zondag hier", zegt aanvoerder Ricarda van Kasbergen, de moeder van presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau. De groep heeft een maandelijkse Limburgse avond in 't Gooi en vierde zondag het elfjarig bestaan van de groep bij de start van vastelaovend.

Jubeljaar
De nonnengroep was niet de enige met een jubileum. De Venlose vastelaovesvereniging Jocus trapte zondag ook een jubeljaar af omdat de vereniging 16 jaar bestaat. Vrijdag maakte de vereniging al bekend twee grote beelden te schenken aan de stad, waaronder de veelbesproken Vreedzame Krijger. Dat beeld van de Beeselse kunstenaar Rick van Rijswick stond tot 2015 in Venlo, maar verdween toen tot groot verdriet van veel Venlonaren omdat de gemeente en de kunstenaar het niet eens konden worden over de prijs.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen