Overslaan en naar de inhoud gaan

Golfoorlog in Venlo: 'Geen plek voor nóg een baan'

Geplaatst opwoensdag 27 maart 2019 - 13:32

Venlo wil het al jaren: een golfbaan van 18 holes in de buurt van het voormalige Floriadeterrein. Andere Noord-Limburgse golfbanen maken nu bezwaar.

"Deze baan is compleet overbodig", zeggen andere golfbanen banen in de buurt.

21
Volgens Jan Houba van de Golf- en Countryclub Geijsteren zijn er 21 golfbanen binnen een half uur rijden van de beoogde nieuwe locatie. "En dat zijn er eigenlijk al veel te veel. Er is landelijk een terugloop in het aantal leden van golfclubs. Jongeren worden steeds minder vaak lid en er is daardoor een vergrijzing gaande. Ruimte voor nieuwe clubs is er daarom niet. Het is de vraag of een nieuwe club überhaupt levensvatbaar is. Het zou wel de nekslag kunnen zijn voor de bestaande golfclubs die het niet gemakkelijk hebben."

Oneerlijke concurrentie
Wat de golfclubs ook steekt is dat de beoogde golfbaan in Venlo wordt gerealiseerd door Greenport Venlo bv. Dat is een bv waar de gemeente zelf aandeelhouder van is. "De overheid zou zich niet moeten bemoeien met het optuigen van een golfbaan. Dat is geen overheidstaak. Bovendien neemt de gemeente hiermee ook een risico", zegt voorzitter Peter Lommen van De Peelse Golf in Sevenum. "Bij een verlies ligt het risico toch bij de overheid en dus bij de burger", valt Houba hem bij.

Dassenburchten
De golfclubs hebben officieel bezwaar ingediend tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Ze hopen dat hun klachten weerklank vinden in de Venlose gemeenteraad die voor de zomer een besluit moet nemen. De golfclubs zijn niet de enige die bezwaren hebben geuit. Ook natuurorganisaties zien de komst van de Venlose golfbaan niet zitten. Zij vrezen voor verstoring van de dassenburchten die in het gebied aanwezig zijn.

De gemeente Venlo laat in een reactie weten zorgvuldig de bezwaren te gaan beoordelen.

L1mburg Centraal
Meer over de golfoorlog in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen