Overslaan en naar de inhoud gaan

Golfbanen willen geen nieuwe concurrent erbij

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 21:42

Drie particuliere golfbanen in Noord-Limburg zijn fel tegen de komst van een nieuwe golfbaan in Venlo.

Volgens de besturen is er geen behoefte aan nog een golfbaan in de regio omdat de bestaande banen al veel moeite hebben om het hoofd boven water te houden.

Onverstandig
In een brief aan de provinie en de gemeenteraden van Horst aan de Maas, Venray en Venlo noemen de exploitanten het initiatief om een 18-holes baan aan te leggen op Parc Zaarderheiken onverstandig. Voornaamste reden is dat de golfwereld de laatste jaren drastisch is veranderd. Zo is de uitstroom van leden groter dan de instroom en vergrijst het ledenbestand.

Failliet
Volgens de ondernemers zijn er in een straal van 30 kilometer van Venlo twintig golfbanen te vinden waarvan een paar op sterven na dood zijn of zelfs al failliet. De ondernemers waarschuwen daarom voor kapitaalvernietiging.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Bogey op laatste hole kost Osther cut bij KLM Open
Ledenaantal Limburgse sportclubs laagste van het land
Golf handicap
Limburgs gehandicaptengolftoernooi: 'Geen idee dat dit kon'
Golfoorlog in Venlo: 'Geen plek voor nóg een baan'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen