Overslaan en naar de inhoud gaan

Golf mateloos populair in coronatijd

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 14:13

Hoewel het grootste deel van de sportclubs momenteel stil ligt, draaien de golfbanen juist overuren. Golf is een van de weinige sporten die binnen de huidige coronamaatregelen gewoon door kunnen gaan.

Bij Golfbaan De Berckt in Baarlo staat de parkeerplaats deze maandagmorgen om 09.00 uur al vol met auto’s. "We starten om 07.00 uur en dan is er meteen animo. Dat loopt dan de hele dag door", stelt eigenaar Bart Sanders.

Alternatief voor hockey
Hij zag de afgelopen maanden zo’n twintig procent meer mensen op de baan van negen holes. "Je merkt gewoon dat mensen die nu niet kunnen hockeyen of voetballen iets anders zoeken. Zelfs mijn twee zoons die nu gedwongen thuis zitten zeiden afgelopen week tegen mij: 'pap zullen we komende zondag samen een rondje golfen.' Het is natuurlijk de vraag of je die mensen ook nog gaan golfen als ze wel weer andere sporten kunnen beoefenen", zegt Sanders.

Video: L1

Flinke stijging in leden
Landelijk telt de nationale golffederatie een stijging van zo’n 25.000 leden sinds de vorige lockdown. Het totale ledenaantal ligt nu op bijna 400.000. Volgens Sanders zegt dat niet alles. "Wij merken vooral dat leden ook veel vaker komen. Waar ze eerst een keer per week kwamen, komen ze nu soms wel drie keer omdat er verder weinig te doen is. Je ziet daarnaast dat mensen die ooit een keer hun golfbewijs hebben gehaald nu weer eens een balletje komen slaan. Die worden geen lid, maar zorgen wel voor meer bezoek."

Passend binnen de coronamaatregelen
Golf is wel een sport die prima te verenigen is met anderhalve meter afstand houden tot elkaar. "Bovendien loop je heerlijk in de buitenlucht", vult Sanders aan. "Je moet een tijd reserveren en iedere tien minuten mag een groepje van maximaal drie personen de baan op. Je loopt achter elkaar aan dus je komt eigenlijk niet in contact met andere golfers."

Geen vetpot
Overigens benadrukt Sanders dat de stijging in het aantal golfers nog niet meteen leidt tot een topomzet. "Ook wij moeten onze kantine gesloten houden. De golfers die hier komen, komen voor de sport maar ook voor de gezelligheid. Dat kost ons nu flink omzet. Bovendien kan ik geen clinics doen voor groepen. Dat zijn de dingen die normaal het meeste geld in het laatje brengen.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen