Overslaan en naar de inhoud gaan

Golf mateloos populair in coronatijd

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 14:13

Hoewel het grootste deel van de sportclubs momenteel stil ligt, draaien de golfbanen juist overuren. Golf is een van de weinige sporten die binnen de huidige coronamaatregelen gewoon door kunnen gaan.

Bij Golfbaan De Berckt in Baarlo staat de parkeerplaats deze maandagmorgen om 09.00 uur al vol met auto’s. "We starten om 07.00 uur en dan is er meteen animo. Dat loopt dan de hele dag door", stelt eigenaar Bart Sanders.

Alternatief voor hockey
Hij zag de afgelopen maanden zo’n twintig procent meer mensen op de baan van negen holes. "Je merkt gewoon dat mensen die nu niet kunnen hockeyen of voetballen iets anders zoeken. Zelfs mijn twee zoons die nu gedwongen thuis zitten zeiden afgelopen week tegen mij: 'pap zullen we komende zondag samen een rondje golfen.' Het is natuurlijk de vraag of je die mensen ook nog gaan golfen als ze wel weer andere sporten kunnen beoefenen", zegt Sanders.

Video: L1

Flinke stijging in leden
Landelijk telt de nationale golffederatie een stijging van zo’n 25.000 leden sinds de vorige lockdown. Het totale ledenaantal ligt nu op bijna 400.000. Volgens Sanders zegt dat niet alles. "Wij merken vooral dat leden ook veel vaker komen. Waar ze eerst een keer per week kwamen, komen ze nu soms wel drie keer omdat er verder weinig te doen is. Je ziet daarnaast dat mensen die ooit een keer hun golfbewijs hebben gehaald nu weer eens een balletje komen slaan. Die worden geen lid, maar zorgen wel voor meer bezoek."

Passend binnen de coronamaatregelen
Golf is wel een sport die prima te verenigen is met anderhalve meter afstand houden tot elkaar. "Bovendien loop je heerlijk in de buitenlucht", vult Sanders aan. "Je moet een tijd reserveren en iedere tien minuten mag een groepje van maximaal drie personen de baan op. Je loopt achter elkaar aan dus je komt eigenlijk niet in contact met andere golfers."

Geen vetpot
Overigens benadrukt Sanders dat de stijging in het aantal golfers nog niet meteen leidt tot een topomzet. "Ook wij moeten onze kantine gesloten houden. De golfers die hier komen, komen voor de sport maar ook voor de gezelligheid. Dat kost ons nu flink omzet. Bovendien kan ik geen clinics doen voor groepen. Dat zijn de dingen die normaal het meeste geld in het laatje brengen.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen