Overslaan en naar de inhoud gaan

Golf mateloos populair in coronatijd

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 14:13

Hoewel het grootste deel van de sportclubs momenteel stil ligt, draaien de golfbanen juist overuren. Golf is een van de weinige sporten die binnen de huidige coronamaatregelen gewoon door kunnen gaan.

Bij Golfbaan De Berckt in Baarlo staat de parkeerplaats deze maandagmorgen om 09.00 uur al vol met auto’s. "We starten om 07.00 uur en dan is er meteen animo. Dat loopt dan de hele dag door", stelt eigenaar Bart Sanders.

Alternatief voor hockey
Hij zag de afgelopen maanden zo’n twintig procent meer mensen op de baan van negen holes. "Je merkt gewoon dat mensen die nu niet kunnen hockeyen of voetballen iets anders zoeken. Zelfs mijn twee zoons die nu gedwongen thuis zitten zeiden afgelopen week tegen mij: 'pap zullen we komende zondag samen een rondje golfen.' Het is natuurlijk de vraag of je die mensen ook nog gaan golfen als ze wel weer andere sporten kunnen beoefenen", zegt Sanders.

Video: L1

Flinke stijging in leden
Landelijk telt de nationale golffederatie een stijging van zo’n 25.000 leden sinds de vorige lockdown. Het totale ledenaantal ligt nu op bijna 400.000. Volgens Sanders zegt dat niet alles. "Wij merken vooral dat leden ook veel vaker komen. Waar ze eerst een keer per week kwamen, komen ze nu soms wel drie keer omdat er verder weinig te doen is. Je ziet daarnaast dat mensen die ooit een keer hun golfbewijs hebben gehaald nu weer eens een balletje komen slaan. Die worden geen lid, maar zorgen wel voor meer bezoek."

Passend binnen de coronamaatregelen
Golf is wel een sport die prima te verenigen is met anderhalve meter afstand houden tot elkaar. "Bovendien loop je heerlijk in de buitenlucht", vult Sanders aan. "Je moet een tijd reserveren en iedere tien minuten mag een groepje van maximaal drie personen de baan op. Je loopt achter elkaar aan dus je komt eigenlijk niet in contact met andere golfers."

Geen vetpot
Overigens benadrukt Sanders dat de stijging in het aantal golfers nog niet meteen leidt tot een topomzet. "Ook wij moeten onze kantine gesloten houden. De golfers die hier komen, komen voor de sport maar ook voor de gezelligheid. Dat kost ons nu flink omzet. Bovendien kan ik geen clinics doen voor groepen. Dat zijn de dingen die normaal het meeste geld in het laatje brengen.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen