Overslaan en naar de inhoud gaan

Golf aan watersportbekeuringen trok aan Limburg voorbij

Geplaatst opdonderdag 17 juni 2021 - 11:49

In tegenstelling tot in de rest van Nederland heeft de politie in Limburg afgelopen jaar juist iets minder boetes op het water uitgeschreven dan in 2019.

Dat blijkt uit cijfers van het CJIB.

Bonnenboekje
In totaal trokken agenten vorig jaar 170 keer het bonnenboekje om een schipper op de Maas of andere Limburgse wateren te bekeuren. Dat zijn er twee minder dan in recordjaar 2019, maar bij elkaar toch nog goed voor een bedrag van 35.168 euro.

Groei in Nederland
In heel Nederland lag het aantal bekeuringen in coronajaar 2020 een heel stuk hoger dan het jaar daarvoor. Met 4800 waterboetes was dat bijna 50 procent meer, en bovendien het grootste aantal in zeven jaar tijd.

Snelheidsduivels
De boetes gingen in Limburg vooral naar snelheidsduivels in motorboten of op waterscooters en boten zonder dodemansknop, een systeem dat ervoor zorgt dat de motor stilvalt als er geen schipper achter het roer staat. Ook varen zonder vaarbewijs was regelmatig goed voor een prent.

Maasplassen
Watersportgemeenten Maasgouw en Roermond, met allebei flinke recreatieplassen, waren samen goed voor meer dan de helft van alle waterboetes. Ook de politie in Maastricht en Bergen trok regelmatig het bonnenboekje te water te voorschijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen