Overslaan en naar de inhoud gaan

Gold Race: 'Van der Poel zie ik wel, garantie Quintana'

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 15:00

Koersdirecteur Leo van Vliet deelde maandag de wildcards uit voor de Amstel Gold Race. Of de winnaar van 2019, Mathieu van der Poel, daadwerkelijk meedoet, is nog de vraag.

Van Vliet laat tegenover L1 weten nog geen uitsluitsel te hebben gekregen van Van der Poel of zijn ploeg. "Ik zie het wel", zo zegt hij.

Twijfel
Alpecin-Fenix, de formatie waarvoor Van der Poel uitkomt, is één van de zes ploegen die met een wildcard aan de start staat bij de Zuid-Limburgse wielerklassieker. De renner zelf, die in 2019 op magistrale wijze en tot ieders verrassing de concurrentie in de absolute slotfase in Vilt verraste, gaf onlangs aan te twijfelen over deelname aan de Gold Race, omdat hij ook start bij Parijs-Roubaix.

Lees ook: Van der Poel zegt nog geen ja tegen Amstel Gold Race

Dwingen
"Het is duidelijk dat Parijs-Roubaix, een week eerder, zijn doel is", aldus koersdirecteur Van Vliet. "Natuurlijk hoop ik dat hij ook aan de start staat van de Gold Race. Maar ik kan ze niet dwingen", zegt hij over Van der Poel en Alpecin-Fenix.

Speciale koers
Onlangs zei Van der Poel zelf het lastig te vinden een knoop door te hakken. "'Amstel' is een heel speciale koers en zal dat altijd blijven. Dat is een van de moeilijke keuzes die ik dit jaar moet maken."

Quintana
Intussen is wel zeker dat Nairo Quintana in Maastricht van start gaat. Van Vliet geeft aan dat zijn ploeg, Arkéa-Samsic, heeft gegarandeerd dat Quintana én Warren Barguil de Gold Race rijden. Naast Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic kregen ook de relatief onbekende equipes Circus-Wanty Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, Wallonie Bruxelles en Riwal Readynez een wildcard.

Lees ook: Amstel Gold Race deelt zes wildcards uit

Prioriteit
Van Vliet had bovendien de Total Direct Energie-ploeg uitgenodigd voor de Amstel Gold Race, maar de Franse formatie van onder meer Niki Terpstra bedankte. "Zij hebben voor andere rondes gekozen. Hun prioriteit ligt met name bij Parijs-Roubaix."

Dumoulin en Poels
De koersdirecteur geeft aan content te zijn met de huidige deelnemerslijst. Onder meer de Limburgse troeven Tom Dumoulin en Wout Poels hebben hun deelname toegezegd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen