Overslaan en naar de inhoud gaan

Gokverslaafde bewindvoerder steelt tonnen van cliënten

Geplaatst opdinsdag 24 augustus 2021 - 10:37

Voormalig bewindvoerder Roel D. uit Bunde moet zich dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch verantwoorden. Om zijn gokverslaving te bekostigen zou hij in de periode tot 2018 ongeveer 300.000 euro hebben gestolen van zijn cliënten.

Roel D. was een zogeheten Wsnp-bewindvoerder. Dat is iemand die het bewind voert voor mensen die financieel dusdanig aan de grond zitten, dat ze zonder een schuldhulpverleningstraject onmogelijk nog uit de problemen kunnen raken. De mensen die hij tot 2018 had moeten helpen, vormden dus een ontzettend kwetsbare groep.

Dure hobby
Naast bewindvoerder was Roel D. echter ook gokverslaafd. Om die dure hobby te kunnen bekostigen, boekte hij geld over van de rekeningen van 178 cliënten naar zijn eigen rekening. Dat bleef doorgaan, totdat hij in 2018 wroeging kreeg. D. stapte naar zijn werkgever, de rechtbank in Limburg, en biechtte het hele verhaal op. Hij werd meteen ontslagen en de rechtbank deed aangifte. Justitie startte een onderzoek naar de gedragingen van D. en dinsdag worden de bevindingen uit dat onderzoek gepresenteerd in de rechtbank.

Lees ook: Honderden mensen in schuldsanering voor tonnen opgelicht

Dubbele rol
De zitting vindt plaats in Den Bosch, omdat te voorkomen dat de Limburgse rechtbank, tevens werkgever van de verdachte, een dubbele rol zou vervullen in het proces. Aan het eind van de dag wordt een strafeis verwacht. Uitspraak in deze zaak zal vermoedelijk pas op zijn vroegst over twee weken volgen.

Vertrouwen geschaad
De slachtoffers hebben inmiddels een andere bewindvoerder gekregen. Zij wachten inmiddels al jaren op genoegdoening. Ook is hun vertrouwen geschaad. Het vertrouwen dus van mensen die toch al in een uiterst benarde positie zaten en uitgerekend van D. afhankelijk waren om daar weer uit te kunnen komen. Door gebrek aan capaciteit bleef de zaak jarenlang liggen, maar nu komt deze dus eindelijk voor de rechter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen