Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gokkende Frijns ook in tweede race twaalfde

Geplaatst opzondag 12 augustus 2018 - 15:53

Robin Frijns is er zondag ondanks een sluwe pitstopstrategie, niet in geslaagd om punten te pakken bij de DTM-race op het circuit van Brands Hatch.

Mercedes-coureur Paul di Resta won de tweede race van het weekend, vóór Gary Paffett en René Rast.

Vangrail
De race leek al snel klaar voor voor de als zesde gestarte Frijns, want al in de eerste ronde belandde hij met zijn Audi in de vangrail door een aanrijding waarbij ook Augusto Farfus en Benjamin Auer betrokken waren. Frijns kon opmerkelijk genoeg zijn weg vervolgen en weer aansluiten achteraan het veld, dat zich achter de safety car oplijnde voor een herstart.

Pitstop
Doordat Frijns zijn verplichte pitstop lang uitstelde terwijl vrijwel alle andere coureurs wél naar binnen kwamen, reed hij een tijdje op de tweede plek. De Maastrichtenaar hoopte daarbij op een regenbui waardoor iedereen nog eens de pitstraat zou moeten opzoeken, maar die regenbui bleef uit. Na zijn pitstop kwam Frijns daardoor weer als vijftiende de baan op.

Twaalfde
In de slotfase van de race wist Frijns door een inhaalactie, panne bij een concurrent en een drive-through-penalty voor een andere opponent nog enkele plaatsen op te schuiven. Hij finishte uiteindelijk als twaalfde.

Zaterdag
Zaterdag werd Frijns in Engeland tijdens de eerste race van het weekend ook al twaalfde. Hij verspeelde toen in de laatste ronde een plekje in de top-10. Daniel Juncadella kwam in die race als eerste over de streep.

Lees ook: Frijns kukelt in slotronde uit top10 bij DTM

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen