Overslaan en naar de inhoud gaan

Gokkende Frijns ook in tweede race twaalfde

Geplaatst opzondag 12 augustus 2018 - 15:53

Robin Frijns is er zondag ondanks een sluwe pitstopstrategie, niet in geslaagd om punten te pakken bij de DTM-race op het circuit van Brands Hatch.

Mercedes-coureur Paul di Resta won de tweede race van het weekend, vóór Gary Paffett en René Rast.

Vangrail
De race leek al snel klaar voor voor de als zesde gestarte Frijns, want al in de eerste ronde belandde hij met zijn Audi in de vangrail door een aanrijding waarbij ook Augusto Farfus en Benjamin Auer betrokken waren. Frijns kon opmerkelijk genoeg zijn weg vervolgen en weer aansluiten achteraan het veld, dat zich achter de safety car oplijnde voor een herstart.

Pitstop
Doordat Frijns zijn verplichte pitstop lang uitstelde terwijl vrijwel alle andere coureurs wél naar binnen kwamen, reed hij een tijdje op de tweede plek. De Maastrichtenaar hoopte daarbij op een regenbui waardoor iedereen nog eens de pitstraat zou moeten opzoeken, maar die regenbui bleef uit. Na zijn pitstop kwam Frijns daardoor weer als vijftiende de baan op.

Twaalfde
In de slotfase van de race wist Frijns door een inhaalactie, panne bij een concurrent en een drive-through-penalty voor een andere opponent nog enkele plaatsen op te schuiven. Hij finishte uiteindelijk als twaalfde.

Zaterdag
Zaterdag werd Frijns in Engeland tijdens de eerste race van het weekend ook al twaalfde. Hij verspeelde toen in de laatste ronde een plekje in de top-10. Daniel Juncadella kwam in die race als eerste over de streep.

Lees ook: Frijns kukelt in slotronde uit top10 bij DTM

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen