Overslaan en naar de inhoud gaan

Goedmakertje voor VMBO-studenten na examensores

Geplaatst opwoensdag 19 december 2018 - 13:40

De gedupeerde examenleerlingen van het VMBO Maastricht krijgen een goedmakertje voor de sores die zij de afgelopen maanden hebben gehad.

Dat blijkt uit een brief die de getroffen leerlingen hebben ontvangen van de school en namens scholenkoepel LVO.

Presentje
De leerlingen krijgen een bioscoopbon aangeboden. 'Deze brief en het presentje kunnen niet goedmaken wat er is gebeurd, dat begrijpen wij heel goed. Maar we hopen toch dat je dit gebaar weet te waarderen', schrijft de school.

Hiaten
Afgelopen juni verklaarde de Onderwijsinspectie de examens van 354 scholieren van het VMBO Maastricht ongeldig. Dat gebeurde nadat de Inspectie had vastgesteld dat examenkandidaten vakken niet volledig hadden afgerond. Eindverantwoordelijke André Postema, bestuurder van stichting LVO, werd na deze fouten uiteindelijk gedwongen te vertrekken.

Lees ook: VVD en SP: minder geld voor opgestapte LVO-bestuurder

Afsluiting
De laatste groep van de getroffen examenleerlingen heeft onlangs hun examens alsnog afgerond. Waar de school een examenfeest wilde organiseren, leek het verschillende ouders toch beter dat niet te doen, blijkt uit de brief. 'Leerlingen en ouders die wij spraken, hebben ons aangeraden geen feestelijke bijeenkomst te organiseren en op een andere manier deze periode af te sluiten. Vandaar als afronding een klein presentje.'

Lees hier alles over het examendebacle bij VMBO Maastricht.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen