Overslaan en naar de inhoud gaan

'Goedkopere renovatie garages Venlo mogelijk'

Geplaatst opdinsdag 18 oktober 2016 - 21:34

Goedkopere renovatie van de parkeergarages Arsenaal en Roermondsepoort is mogelijk.

Dat stellen het Platform Parkeren Binnenstad en kantoorverhuurder NSI in brieven aan de gemeentepolitiek.

Renovatie
Volgens het Platform Parkeren Binnenstad kan parkeergarage Arsenaal voor 2,5 miljoen euro dusdanig gerenoveerd worden dat deze parkeervoorziening nog dertig jaar geopend kan blijven. Voor 1,5 miljoen euro is garage
Roermondsepoort te herstellen. Deze kan daarna nog 15 á 25 jaar automobilisten blijven herbergen.

Advies
Het Platform, dat bestaat uit
Venlose vastgoedeigenaren, ondernemers, horecabazen en bewoners, baseert zich op een inspectie van het bedrijf Ervas International BV. Kantoorverhuurder NSI, eigenaar van een bedrijfspand dat is verbonden met garage Roermondsepoort, stelt dat de eigen bouwtechnisch adviseur vindt dat “er wel degelijk herstelmogelijkheden denkbaar zijn die aanzienlijk minder kosten dan door de gemeente is aangegeven." In een brief aan de gemeenteraad noemt NSI geen bedragen.

Sloop
V
olgens Venlo is sloop van garages Arsenaal en Roermondsepoort de beste optie. Het college van B & W vindt de geraamde kosten van 2,7 miljoen euro voor renovatie van de Roermondsepoort te hoog. Volgens Venlo gaat de garage daarna slechts tien jaar mee en blijven maar 225 plekken over. Volgens het gemeentebestuur is renovatie van het 40 jaar oude Arsenaal voor 6,5 miljoen euro onverstandig.

Het college van B & W vraagt de gemeenteraad woensdagavond in te stemmen met het voorstel garages Arsenaal en Roermondsepoort te slopen. Venlo wil de garages snel na de jaarwisseling afbreken en op deze locaties 165 vervangende parkeerplaatsen realiseren.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Sloop parkeergarages Venlo is kapitaalvernietiging'
Venlo: sloop garage Arsenaal, reparatie Roermondsepoort
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarages Venlo: eentje gesloopt, de ander gerenoveerd
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarage Roermondsepoort Venlo in juni open
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen