Overslaan en naar de inhoud gaan

'Goedkopere renovatie garages Venlo mogelijk'

Geplaatst opdinsdag 18 oktober 2016 - 21:34

Goedkopere renovatie van de parkeergarages Arsenaal en Roermondsepoort is mogelijk.

Dat stellen het Platform Parkeren Binnenstad en kantoorverhuurder NSI in brieven aan de gemeentepolitiek.

Renovatie
Volgens het Platform Parkeren Binnenstad kan parkeergarage Arsenaal voor 2,5 miljoen euro dusdanig gerenoveerd worden dat deze parkeervoorziening nog dertig jaar geopend kan blijven. Voor 1,5 miljoen euro is garage
Roermondsepoort te herstellen. Deze kan daarna nog 15 á 25 jaar automobilisten blijven herbergen.

Advies
Het Platform, dat bestaat uit
Venlose vastgoedeigenaren, ondernemers, horecabazen en bewoners, baseert zich op een inspectie van het bedrijf Ervas International BV. Kantoorverhuurder NSI, eigenaar van een bedrijfspand dat is verbonden met garage Roermondsepoort, stelt dat de eigen bouwtechnisch adviseur vindt dat “er wel degelijk herstelmogelijkheden denkbaar zijn die aanzienlijk minder kosten dan door de gemeente is aangegeven." In een brief aan de gemeenteraad noemt NSI geen bedragen.

Sloop
V
olgens Venlo is sloop van garages Arsenaal en Roermondsepoort de beste optie. Het college van B & W vindt de geraamde kosten van 2,7 miljoen euro voor renovatie van de Roermondsepoort te hoog. Volgens Venlo gaat de garage daarna slechts tien jaar mee en blijven maar 225 plekken over. Volgens het gemeentebestuur is renovatie van het 40 jaar oude Arsenaal voor 6,5 miljoen euro onverstandig.

Het college van B & W vraagt de gemeenteraad woensdagavond in te stemmen met het voorstel garages Arsenaal en Roermondsepoort te slopen. Venlo wil de garages snel na de jaarwisseling afbreken en op deze locaties 165 vervangende parkeerplaatsen realiseren.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roermondsepoort Venlo
Parkeergarage Roermondsepoort Venlo in juni open
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarages Venlo: eentje gesloopt, de ander gerenoveerd
Venlo: sloop garage Arsenaal, reparatie Roermondsepoort
'Sloop parkeergarages Venlo is kapitaalvernietiging'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen