Overslaan en naar de inhoud gaan

Goedkeuring KNVB voor herstructurering bestuur Roda JC

Geplaatst opdonderdag 10 september 2020 - 11:56

De KNVB heeft goedkeuring gegeven voor de overname van Roda JC. Alle aandelen worden daardoor ondergebracht in een nieuwe Stichting Roda JC.

Phoenix Group, met daarin de regionale ondernemers Stijn Koster, Bert Peels, Roger Hodenius en investeringsmaatschappij Mercurius van de overleden Henk Stienstra, pitchten het plan in mei dit jaar. De officiële goedkeuring gaf de KNVB dinsdag.

Goedkeuring
De overname van de club is met de goedkeuring van de KNVB definitief. De voetbalbond past een screening toe bij alle transacties waarbij 25 procent of meer van de aandelen in een club overgedragen wordt.

Lees ook: Overname Roda: komende jaren miljoenen aan investeringen

De ondernemers pompen vanaf dit seizoen drie jaar lang telkens 1,5 miljoen euro in de club. Dat bedrag verwachten de ondernemers jaarlijks tekort te komen op de begroting.

Schrouff
Er is met de goedkeuring bovendien formeel een einde gekomen aan de betrokkenheid van Frits Schrouff bij de club. Schrouff kocht eind 2015 de aandelen in de club en probeerde die in de afgelopen jaren meermaals tevergeefs te slijten.

Aandelen
De nieuwe Stichting Roda JC krijgt 100 procent van de aandelen in handen. Dat is inclusief het gouden aandeel in de club; daarin liggen zaken als de clubkleuren, clubcultuur en de speelstad vastgelegd.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen