Overslaan en naar de inhoud gaan

Goedkeuring KNVB voor herstructurering bestuur Roda JC

Geplaatst opdonderdag 10 september 2020 - 11:56

De KNVB heeft goedkeuring gegeven voor de overname van Roda JC. Alle aandelen worden daardoor ondergebracht in een nieuwe Stichting Roda JC.

Phoenix Group, met daarin de regionale ondernemers Stijn Koster, Bert Peels, Roger Hodenius en investeringsmaatschappij Mercurius van de overleden Henk Stienstra, pitchten het plan in mei dit jaar. De officiële goedkeuring gaf de KNVB dinsdag.

Goedkeuring
De overname van de club is met de goedkeuring van de KNVB definitief. De voetbalbond past een screening toe bij alle transacties waarbij 25 procent of meer van de aandelen in een club overgedragen wordt.

Lees ook: Overname Roda: komende jaren miljoenen aan investeringen

De ondernemers pompen vanaf dit seizoen drie jaar lang telkens 1,5 miljoen euro in de club. Dat bedrag verwachten de ondernemers jaarlijks tekort te komen op de begroting.

Schrouff
Er is met de goedkeuring bovendien formeel een einde gekomen aan de betrokkenheid van Frits Schrouff bij de club. Schrouff kocht eind 2015 de aandelen in de club en probeerde die in de afgelopen jaren meermaals tevergeefs te slijten.

Aandelen
De nieuwe Stichting Roda JC krijgt 100 procent van de aandelen in handen. Dat is inclusief het gouden aandeel in de club; daarin liggen zaken als de clubkleuren, clubcultuur en de speelstad vastgelegd.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen