Overslaan en naar de inhoud gaan

Goederenvervoer via Noord-Limburg flink gegroeid

Geplaatst opwoensdag 19 april 2017 - 7:46

Het goederenvervoer via Noord-Limburg is tussen 2010 en 2015 flink toegenomen. Dat komt vooral door de enorme stijging van het aantal zeecontainers dat per binnenvaartschip wordt vervoerd.

Noord-Limburg is namelijk koploper in Nederland qua overslag van aantal zeecontainers in binnenhavens. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Goederen
In 2015 is in Noord-Limburg 49 miljoen ton aan goederen geladen en gelost. Tussen 2010 en 2015 steeg het goederenvervoer in de regio via de weg, de binnenvaart en het spoor met 22 procent. In vergelijking: het totale goederenvervoer in Nederland nam in die periode met 'slechts' 1 procent toe.

Binnenvaart
De meeste goederen worden nog steeds via de weg vervoerd, maar het aandeel binnenvaart in het totale vervoer van zeecontainers nam in Noord-Limburg flink toe, van 18 procent in 2010 naar 30 procent in 2015.

In de binnenvaarthavens van Venlo en Wanssum werd in 2015 elke vier minuten een zeecontainer geladen of gelost.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Binnenhaven Wanssum gaat uitbreiden
Goederenvervoer regio Venlo-Venray hard gegroeid
Blijdschap om herstart binnenvaart op Maas
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen