Overslaan en naar de inhoud gaan

Goederenvervoer via Noord-Limburg flink gegroeid

Geplaatst opwoensdag 19 april 2017 - 7:46

Het goederenvervoer via Noord-Limburg is tussen 2010 en 2015 flink toegenomen. Dat komt vooral door de enorme stijging van het aantal zeecontainers dat per binnenvaartschip wordt vervoerd.

Noord-Limburg is namelijk koploper in Nederland qua overslag van aantal zeecontainers in binnenhavens. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Goederen
In 2015 is in Noord-Limburg 49 miljoen ton aan goederen geladen en gelost. Tussen 2010 en 2015 steeg het goederenvervoer in de regio via de weg, de binnenvaart en het spoor met 22 procent. In vergelijking: het totale goederenvervoer in Nederland nam in die periode met 'slechts' 1 procent toe.

Binnenvaart
De meeste goederen worden nog steeds via de weg vervoerd, maar het aandeel binnenvaart in het totale vervoer van zeecontainers nam in Noord-Limburg flink toe, van 18 procent in 2010 naar 30 procent in 2015.

In de binnenvaarthavens van Venlo en Wanssum werd in 2015 elke vier minuten een zeecontainer geladen of gelost.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Binnenhaven Wanssum gaat uitbreiden
Blijdschap om herstart binnenvaart op Maas
Goederenvervoer regio Venlo-Venray hard gegroeid
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen