Overslaan en naar de inhoud gaan

Goederenvervoer via Noord-Limburg flink gegroeid

Geplaatst opwoensdag 19 april 2017 - 7:46

Het goederenvervoer via Noord-Limburg is tussen 2010 en 2015 flink toegenomen. Dat komt vooral door de enorme stijging van het aantal zeecontainers dat per binnenvaartschip wordt vervoerd.

Noord-Limburg is namelijk koploper in Nederland qua overslag van aantal zeecontainers in binnenhavens. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Goederen
In 2015 is in Noord-Limburg 49 miljoen ton aan goederen geladen en gelost. Tussen 2010 en 2015 steeg het goederenvervoer in de regio via de weg, de binnenvaart en het spoor met 22 procent. In vergelijking: het totale goederenvervoer in Nederland nam in die periode met 'slechts' 1 procent toe.

Binnenvaart
De meeste goederen worden nog steeds via de weg vervoerd, maar het aandeel binnenvaart in het totale vervoer van zeecontainers nam in Noord-Limburg flink toe, van 18 procent in 2010 naar 30 procent in 2015.

In de binnenvaarthavens van Venlo en Wanssum werd in 2015 elke vier minuten een zeecontainer geladen of gelost.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Binnenhaven Wanssum gaat uitbreiden
Blijdschap om herstart binnenvaart op Maas
Goederenvervoer regio Venlo-Venray hard gegroeid
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen