Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Goederenvervoer door Limburgs natuurgebied blijft mogelijk

Geplaatst opdonderdag 24 december 2015 - 6:33

Goederenvervoer op het tracé Budel-Weert van de IJzeren Rijn blijft mogelijk.

De Raad van State wijst bezwaren van de provincie Limburg en de stichting Milieufederatie Limburg af.

Heropening
Het baanvak loopt midden door het belangrijke Natura 2000-gebied deWeerter- en Budelerbergen. De milieufederatie en de provincie vrezen de nadelige gevolgen voor de natuur en de vogels die in het gebied leven. De milieufederatie is ook bang dat ingebruikname van het tracé Weert-Budel vooruitloopt op mogelijke heropening van het hele IJzeren Rijntracé.

Vogelsoorten
De bezwaren met betrekking tot de natuur wijst de Raad van State van de hand. Het rijden van treinen zou weliswaar van invloed kunnen zijn op de aantallen van verschillende vogelsoorten in de buurt van het spoor, maar de totale aantallen van de verschillende vogelpopulaties zijn dusdanig gunstig in het natuurgebied, dat de vereiste minimale aantallen van de vogelsoorten geen gevaar lopen.

Flexibeler
Het enige waar de Raad van State staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken op terugfluit, is dat die de optie openhield om het spoor flexibeler te gebruiken dan de vergunning toestaat.
De uitspraak betekent dat het in de toekomst mogelijk blijft dat 51 goederentreinen per week (in beide richtingen samen) tussen 07.00 uur en 19.00 uur door het gebied mogen rijden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste containerschip vaart nieuwe haventerminal in
Dreigend werknemerstekort in de Limburgse logistiek
Noord-Limburg is beste logistieke regio
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen