Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede tijden voor snackbars en lunchrooms

Geplaatst opmaandag 7 maart 2016 - 17:27

Een frietje mayonaise, een broodje warme ham of een ijscoupe, dat gaat er wel in. Het zijn goede tijden voor de eigenaren van snackbars, lunchrooms en ijssalons.

Ze zagen hun omzet voor het derde jaar op rij stijgen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral de laatste drie maanden van 2015 waren goed, toen lagen de inkomsten ruim 8 procent hoger dan aan het eind van 2014.

Inhaalslag
Peter-Hein van Mulligen van het CBS constateert dat er een inhaalslag aan de gang is. Tegelijk gaat het met de café's minder goed. "De omzetten van snackbars, lunchrooms en ijssalons zijn het hele jaar goed, met 6 procent stijging. Maar aan het einde van 2015 was het nog beter. Blijkbaar werden er naast een uitbundig kerstdiner ook nog snacks genuttigd."

Tijdens de crisisjaren gingen mensen minder naar deze horeca-zaken, maar inmiddels is dit weer betaalbare luxe. "De restaurants haken inmiddels ook wat aan", aldus het CBS.

Klein beetje hoger
De prijzen bij de etablissementen lagen maar een klein beetje hoger dan een jaar eerder. De hogere omzet zat 'm dus vooral in een toename van het aantal bezoeken aan luchroom, snackbar en ijssalon.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roermond is de lunchhoofdstad van Nederland
Rookworstkroket op één plek in Limburg te koop
Karl Lagerfeld en Ted Baker naar Outlet Roermond
Limburg op 8 en 10 in restaurant top-10
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen