Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede start Jorrit Pex in strijd om Duits kampioenschap

Geplaatst opzondag 1 mei 2016 - 17:58

Jorrit Pex is de strijd om het Duits kartkampioenschap goed begonnen.

De coureur uit Maasbracht reed op het circuit van Wackersdorf in zijn geschakelde kart twee prima races in de KZ2-klasse. De wereldkampioen in de KZ1-klasse won één van de twee races en kwam in de andere race als tweede over de finish.

Motorpech
Zijn 17-jarige broer Stan had met motorpech af te rekenen, moest van de 34e plaats vertrekken, maar kwam als 13e over de streep.

Jorrit Pex behaalde 57 punten en gaat aan de leiding in de strijd om het Duits kampioenschap in de KZ2-klasse. Voor dit kampioenschap komen de karters nog in actie in Ampfing, Genk, Oschersleben en Kerpen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Stan Pex uit Maasbracht tweede bij EK-race karting
Karter Stan Pex vierde in openingswedstrijd EK
Karter Jorrit Pex zesde bij wereldkampioenschap in Genk
Limburgse broederstrijd in Duits kartkampioenschap
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen