Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede start Jitse Slump op WK dammen

Geplaatst opdinsdag 17 september 2019 - 22:29

Jitse Slump is na drie partijen nog ongeslagen op het wereldkampioenschap dammen.

De pas 20-jarige Landgravenaar boekte in het Ivoriaanse Yamoussoukro tot dusver één overwinning en moest twee keer genoegen nemen met een remise.

Malinees, Nederlander en Braziliaan
Slump won zijn tweede partij, maandag tegen de Malinees Kassim Souare. Een dag eerder had hij bij zijn openingspartij op het mondiale eindtoernooi de punten gedeeld met landgenoot Martijn van IJzendoorn. Woensdag voegde Slump daar nog een remise tegen de Braziliaan Allan Igor Morena Silva aan toe.

Kop van klassement
Het gevolg is dat Slump met vier punten uit drie partijen vooralsnog prima meedoet in de kop van het klassement. Alleen de Rus Ivan Trofimov en de Chinees Yiming Pan deden het beter: zij pakten vijf punten in de eerste drie partijen. Eerder dit jaar werd Slump zesde op het EK in het Russische Moskou.

Toernooi
In totaal strijden in Ivoorkust twintig dammers om de wereldtitel. Iedere deelnemer speelt elke dag één wedstrijd. Het toernooi duurt tot 3 oktober. Regerend wereldkampioen Roel Boomstra verdedigt zijn titel niet. Hij focust zich op zijn studie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen