Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede start Jitse Slump op WK dammen

Geplaatst opdinsdag 17 september 2019 - 22:29

Jitse Slump is na drie partijen nog ongeslagen op het wereldkampioenschap dammen.

De pas 20-jarige Landgravenaar boekte in het Ivoriaanse Yamoussoukro tot dusver één overwinning en moest twee keer genoegen nemen met een remise.

Malinees, Nederlander en Braziliaan
Slump won zijn tweede partij, maandag tegen de Malinees Kassim Souare. Een dag eerder had hij bij zijn openingspartij op het mondiale eindtoernooi de punten gedeeld met landgenoot Martijn van IJzendoorn. Woensdag voegde Slump daar nog een remise tegen de Braziliaan Allan Igor Morena Silva aan toe.

Kop van klassement
Het gevolg is dat Slump met vier punten uit drie partijen vooralsnog prima meedoet in de kop van het klassement. Alleen de Rus Ivan Trofimov en de Chinees Yiming Pan deden het beter: zij pakten vijf punten in de eerste drie partijen. Eerder dit jaar werd Slump zesde op het EK in het Russische Moskou.

Toernooi
In totaal strijden in Ivoorkust twintig dammers om de wereldtitel. Iedere deelnemer speelt elke dag één wedstrijd. Het toernooi duurt tot 3 oktober. Regerend wereldkampioen Roel Boomstra verdedigt zijn titel niet. Hij focust zich op zijn studie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen