Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede start Jitse Slump op WK dammen

Geplaatst opdinsdag 17 september 2019 - 22:29

Jitse Slump is na drie partijen nog ongeslagen op het wereldkampioenschap dammen.

De pas 20-jarige Landgravenaar boekte in het Ivoriaanse Yamoussoukro tot dusver één overwinning en moest twee keer genoegen nemen met een remise.

Malinees, Nederlander en Braziliaan
Slump won zijn tweede partij, maandag tegen de Malinees Kassim Souare. Een dag eerder had hij bij zijn openingspartij op het mondiale eindtoernooi de punten gedeeld met landgenoot Martijn van IJzendoorn. Woensdag voegde Slump daar nog een remise tegen de Braziliaan Allan Igor Morena Silva aan toe.

Kop van klassement
Het gevolg is dat Slump met vier punten uit drie partijen vooralsnog prima meedoet in de kop van het klassement. Alleen de Rus Ivan Trofimov en de Chinees Yiming Pan deden het beter: zij pakten vijf punten in de eerste drie partijen. Eerder dit jaar werd Slump zesde op het EK in het Russische Moskou.

Toernooi
In totaal strijden in Ivoorkust twintig dammers om de wereldtitel. Iedere deelnemer speelt elke dag één wedstrijd. Het toernooi duurt tot 3 oktober. Regerend wereldkampioen Roel Boomstra verdedigt zijn titel niet. Hij focust zich op zijn studie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen