Overslaan en naar de inhoud gaan

'Goede samenwerking essentieel voor binnenhalen songfestival'

Geplaatst opmaandag 3 juni 2019 - 16:33

Zondag liet Rob van de Wiel, directeur van het MECC, weten al volop bezig te zijn met de voorbereidingen op het Eurovisie Songfestival.

Met een optie op drieduizend hotelkamers wil het MECC de perfecte omstandigheden creëren om het evenement naar de Limburgse hoofdstad te halen.

Bidbook
Om dit voor elkaar te krijgen is een goede samenwerking van groot belang. De directeur verwacht deze week de eisen voor het bidbook binnen te krijgen van de NPO, NOS en AVROTROS.

Gastvrij
"Het is vooral belangrijk om te laten zien dat wij echt als complete gemeenschap, Maastricht breed, alles eraan doen om dat Eurovisiesongfestival naar de stad toe te halen", zeg
Rino Soeters namens Stichting Samenwerkende Hotels in Maastricht (SAHOT) . "Het MECC is een van de spelers en wij zijn van mening dat het de laatste tijd vooral lijkt te draaien om het MECC. Wij als stad moeten ervoor zorgen dat de gasten zich ongelofelijk gastvrij gaan voelen."

Video: L1

Juicht
Van de Wiel juicht andere initiatieven erg toe. "Het MECC Maastricht was er heel snel bij, maar daarna hebben we met elkaar gezegd dat het niet aan MECC Maastricht is, dit is niet eens aan Maastricht. Wij beginnen aan de partnerships in Maastricht, maar het is een nationaal evenement en zo zal het ook worden gedragen."

Lees ook: Directeur MECC: 'Optie op 3000 hotelkamers voor Songfestival'

Focus
In 2013 probeerde Maastricht de Culturele Hoofdstad 2018 binnen te slepen en was iedereen ervan overtuigd dat het allemaal door zou gaan, stipt Soeters aan, maar die strijd verloor Maastricht destijds van Leeuwarden. "Wij hebben geleerd van Maastricht Cultuurstad, wij zijn ongelooflijk gretig met elkaar, en moeten niets aan het toeval overlaten. Het is erg belangrijk om focus met elkaar te hebben, focussen, ondernemen en zorgen dat we met elkaar dezelfde boodschap en dezelfde eenheid uitstralen."

Lees ook: Leeuwarden cultuurhoofdstad, druiven in Maastricht nog zuur

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen