Overslaan en naar de inhoud gaan

'Goede samenwerking essentieel voor binnenhalen songfestival'

Geplaatst opmaandag 3 juni 2019 - 16:33

Zondag liet Rob van de Wiel, directeur van het MECC, weten al volop bezig te zijn met de voorbereidingen op het Eurovisie Songfestival.

Met een optie op drieduizend hotelkamers wil het MECC de perfecte omstandigheden creëren om het evenement naar de Limburgse hoofdstad te halen.

Bidbook
Om dit voor elkaar te krijgen is een goede samenwerking van groot belang. De directeur verwacht deze week de eisen voor het bidbook binnen te krijgen van de NPO, NOS en AVROTROS.

Gastvrij
"Het is vooral belangrijk om te laten zien dat wij echt als complete gemeenschap, Maastricht breed, alles eraan doen om dat Eurovisiesongfestival naar de stad toe te halen", zeg
Rino Soeters namens Stichting Samenwerkende Hotels in Maastricht (SAHOT) . "Het MECC is een van de spelers en wij zijn van mening dat het de laatste tijd vooral lijkt te draaien om het MECC. Wij als stad moeten ervoor zorgen dat de gasten zich ongelofelijk gastvrij gaan voelen."

Video: L1

Juicht
Van de Wiel juicht andere initiatieven erg toe. "Het MECC Maastricht was er heel snel bij, maar daarna hebben we met elkaar gezegd dat het niet aan MECC Maastricht is, dit is niet eens aan Maastricht. Wij beginnen aan de partnerships in Maastricht, maar het is een nationaal evenement en zo zal het ook worden gedragen."

Lees ook: Directeur MECC: 'Optie op 3000 hotelkamers voor Songfestival'

Focus
In 2013 probeerde Maastricht de Culturele Hoofdstad 2018 binnen te slepen en was iedereen ervan overtuigd dat het allemaal door zou gaan, stipt Soeters aan, maar die strijd verloor Maastricht destijds van Leeuwarden. "Wij hebben geleerd van Maastricht Cultuurstad, wij zijn ongelooflijk gretig met elkaar, en moeten niets aan het toeval overlaten. Het is erg belangrijk om focus met elkaar te hebben, focussen, ondernemen en zorgen dat we met elkaar dezelfde boodschap en dezelfde eenheid uitstralen."

Lees ook: Leeuwarden cultuurhoofdstad, druiven in Maastricht nog zuur

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen