Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede reeks Fortuna Sittard ten einde

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 21:59

Na een uitstekende reeks met dertien punten uit de laatste vijf duels moet Fortuna Sittard nu even pas op de plaats maken. Sparta was in Sittard te sterk: 0-1

Waar sommigen zich wellicht al rijk rekenden met een voorzichtig plekje in het linkerrijtje van de Eredivisie, bleef trainer Sjors Ultee de afgelopen dagen altijd rustig. Daarom hoeft hij nu, na de 1-0 nederlaag tegen Sparta ook niet in paniek te raken. De buffer die zijn ploeg de afgelopen weken heeft opgebouwd is nog ruim richting de degradatiezone.

Redding
Ultee zag geen reden zijn ploeg te wijzigen na de gewonnen uitwedstrijd tegen Heerenveen. Dat betekende dat Mats Seuntjens, na zijn schorsing, genoegen moest nemen met een plek op de bank. Niet vreemd, maar op het moeilijk bespeelbare veld werden de ingevingen van de creatieve middenvelder wel gemist in de eerste helft. Er ontwikkelde zich een vechtwedstrijd, het aankijken nauwelijks waard. Veel lange halen en hopen dat de bal goed zou vallen. Op die manier hielden beide teams elkaar in een wurggreep. Pas in de blessuretijd kon doelman Yanick van Osch zich onderscheiden met een prima redding op de inzet van Duarte.

Strijd
Na de pauze ging lukte het vooral Sparta om wat meer combinatievoetbal te spelen en dat leverde al snel een treffer op. Een fraaie combinatie tussen ex-Roda JC'er Mario Engels en ex-VVV' er Thy deed Fortuna de das om: 0-1. Sjors Ultee reageerde met een snelle wissel van Seuntjens voor Hansson, maar dat haalde nauwelijks iets uit. De thuisclub bleef vooral in gevecht met zichzelf. De grootste kans was voor aanvaller Semedo, maar Sparta-verdediger Abels redde op de doellijn. Dichterbij een treffer kwam Fortuna niet meer en bleef dus met lege handen achter.

Transferwindow
De nieuwe belgische rechtsback Mickaël Tirpan, mocht tien minuten voor tijd invallen en daarmee debuteren. Hij mag zich sinds afgelopen zondag Fortunees noemen en is de eerste winterse aanwinst. Maar volgens technisch manager is zijn club nog niet uitgewinkeld. "We voegen het liefst nog een linksbuiten toe aan de selectie en we zijn op zoek naar een linker centrale verdediger," aldus Ars voor de camera's van ESPN. "Met Mike te Wierik hebben we gesproken, hij is een kandidaat maar alles bevindt zich nog in een pril stadium." Het transferwindow in deze winter eindigt op 1 februari, dus de club heeft nog twee weken om eventuele versterkingen te halen.

Programma
Zaterdagavond is er alweer kans op herstel voor Fortuna Sittard, dat dan op bezoek gaat bij PEC Zwolle. Een concurrent in dezelfde regionen van de ranglijst. Ook dat duel is weer live te volgen via L1 Sportradio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen